Penktadienį Kauno apylinkės teismas išklausė abiejų konflikto pusių versijas ir pateikė rekomendaciją susitaikyti.

Incidentas įvyko praėjusių metų vasaros pradžioje. Nuo Raudondvario Kauno link važiavo Jurijaus Vinogradovo vairuojamas sunkvežimis, jame buvo vairuotojo dviejų metų vaikas bei draugas. Iš paskos važiavo „VW Golf“ automobilis, kuriuo važiavo jauna šeima su miegančiu kūdikiu. Lengvosios automobilio vairuotojas atliko lenkimo manevrą. Tai ir tapo įsiplieskusio konflikto priežastimi.

Sunkvežimį vairavęs ir byloje dėl chuliganiško elgesio ir turto sugadinimo kaltinamas Jurijus Vinogradovas teisme teigė, kad aplenkęs jį, nukentėjųsiu byloje įvardintas Kęstutis Gvergždys, kelis kartus staigiai stabdė, tokiais veiksmais sukeldamas avarinę situaciją. Be to, vieno iš stabdymo metu kartu su Jurijumi važiavęs jo dviejų metu vaikas netgi iškrito iš savo specialios kėdutės.

Supykęs dėl tokiu „Golfo“ vairuotojo veiksmu, keturių vaikų tėvas J. Vinogradovas prisivijo jam važiuoti trukdžiusią mašiną prie šviesoforo ir, pasiėmęs strypą nusprendė nueiti išsiaiškinti santykius.

Kiek kitokią versiją pateikė Kęstutis Gvergdžys ir kartu važiavusį jo sutuoktinė Inga. Nukentėjusieji teigė, kad aplenkę sunkvėžimį kelis kartus pristabdė dėl tragiškos tuo metu Raudondvario plento kelio dangos.

Pora teigė, kad J. Vinogradovas kelis kartus trenkė su strypu per automobilio stogą ir grasino susidorojimu, taip sukeldamas visos šeimos išgąstį. Pora prašė teismo priteisti jiems iš kaltinamojo 500 eurų turtinės ir 1000 eurų neturtinės žalos.

Teisėjas, išklausęs abi puses, rekomendavo abiems šalims susitaikyti. Tyrimo metu konflikto dalyviams susitaikyti nepavyko.

Teismo metu Jurijus Vinogradovas pripažino savo kaltę ir atsiprašė nuketėjusių. Po derybų teismo dalyviai sutarė, kad Jurijus Vinogradovas už savo veiksmus per du mėnesius sumokės porai iš viso 700 eurų už automobilio stogo sugadinimą bei moralinę žalą.