12 policijos pareigūnų ir du kursantai, dirbdami nuo 7 iki 8 val. ryto, iš viso sustabdė ir patikrino daugiau nei 200 transporto priemonių ir jas vairuojančių asmenų, praneša Telšių apskrities policija.

Tikrindami eismo dalyvius, gausias pajėgas kelyje sutelkę pareigūnai dėmesį kreipė ne tik į privalomus automobilių bei vairuotojų dokumentus, bet ir transporto priemones vairavusių asmenų blaivumą. Patikrinus, prie vairo nustatyti du alkoholio vartoję asmenys, tačiau jų promilių kiekis neviršijo leidžiamos 0,40 promilės normos.

Penkiems Užventyje patikrintiems vairuotojams administracinių baudų už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus (vairavimas nesegint saugos diržų, automobilio eksploatavimas be techninės apžiūros talono) išvengti nepavyko.

Eismo dalyvių patikrinimo metu vienas vairuotojas bandė išvengti susitikimo su policija, pareigūnus bandydamas pergudrauti pakeitęs automobilio judėjimo kryptį. Šį įtartiną manevrą pastebėję ir automobilį pasiviję pareigūnai suprato bandymo sprukti priežastį. Paaiškėjo, kad kontakto su pareigūnais išvengti siekė vairuotojas, prie automobilio vairo sėdęs neturėdamas tam teisės, nes ją kuriam laikui prarado už ankstesnį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Pagrindinis griežtos eismo dalyvių kontrolės siekis – ne nubausti kuo daugiau pažeidėjų, o ugdyti vairuotojų sąmojingumą ir atsakomybę keliuose, tokiu būdu prisidedant prie eismo įvykių ir juose nukentėjusių asmenų skaičiaus mažėjimo. Kaip teigė pareigūnai, tokio pobūdžio kontrolės vyks ir toliau, pasirenkant vis kitą lokacijos vietą.