Sustabdžius apynaujį "BMW-530" paaiškėjo, kad vairuotojas (gim. 1995 m.) neturi vairuotojo pažymėjimo. Vaikinas labai susirūpino, kad iš jo bus konfiskuotas ir šitas automobilis. Tačiau šįkart jis buvo blaivus, todėl jo laukia tik bauda už vairavimą neturint tam teisės.

Šis vairuotojas 2014 m. du kartus buvo pagautas, kai vairavo girtas ir be vairuotojo pažymėjimo. Šiemet jau irgi buvo įkliuvęs girtas ir be vairuotojo pažymėjimo.

Pirmą kartą jam buvo skirta 20 parų arešto (paskui areštas buvo pakeistas į viešuosius darbus, bausmę jis atliko). Kitais dviem atvejais jam buvo skirtos 1300 ir 1500 eurų baudos, be to, teismas nusprendė konfiskuoti automobilius. Baudas jaunuolis sumokėjo, kaip pats sakė, tikėdamasis, kad tai padės išvengti mašinų konfiskavimo. Tačiau automobiliai BMW ir "Mercedes" vis tiek buvo konfiskuoti.

Sulaikytas naktį iš penktadienio į šeštadienį sakė dabar neblaivus jau nevairuojantis. Norėtų gauti vairuotojo pažymėjimą, tačiau negali laikyti egzaminų, nes vis prisidirba, o "Regitra" neleidžia laikyti vairavimo egzaminų, jei yra galiojančios nuobaudos (jos galioja metus).

Nemažai vairuotojų A. Goštauto g. ignoravo laikinuosius, reido metu pastatytus, kelio ženklus "40", "20", "Stop kontrolė". Vairuotojai įvairiai aiškinosi, kodėl nesulėtino greičio ir nesustojo. Pvz., moterys dažniausiai sako nepastebėjusios tų ženklų. O jaunas vyras teisinosi, jog jau devynerius metus gyvena Vakarų Europoje, o ten tokių ženklų nesą. Vairuotojas prisiekinėjo tokius ženklus matantis pirmą kartą gyvenime. Pareigūnams toks teisinimasis sukėlė atlaidžias šypsenas - tokie ženklai yra visur, ne tik Lietuvoje.

Iš keleto sustabdytų automobilių, pravėrus langus, tvoskė alkoholiu. Tačiau patikrinus paaiškėjo, kad įkaušusias kompanijas vežioja blaivūs vairuotojai.

Vienas iš alkotesteriu tikrintų vairuotojų buvo išgėręs nedaug - 0,34 prom. Kadangi leistinos normos neviršijo, galėjo važiuoti toliau. O gerokai mažiau išgėrusiam "VW Golf" 19-mečiui vairuotojui nepasisekė: nors jis "pripūtė" tik 0,17 prom., jam teko naktį ieškoti blaivaus pažįstamo, kuris nuvairuotų jo automobilį. Be to, jaunuolio laukia bauda. Nes dviejų metų stažo neturintys vairuotojai privalo būti idealiai blaivūs - 0,00 prom.

Likus vos kelioms minutėms iki reido pabaigos, apie 3 val., nemalonumai ištiko "Citroen C5" vairuotoją, važiavusį su mergina. Alkoholio matuoklis parodė 0,64 prom.

Šeštadienio rytą Vilniaus kelių policijos ekipažai dirbo kelyje A2, prie įvažiavimo į miestą, ties Tarande. Įkliuvo trys neblaivūs vairuotojai.

Jaunas "Audi 80" vairuotojas, neturintis dviejų metų vairavimo stažo, "įpūtė" 0,58 prom. Už tokį alkoholio kiekį organizme teisių netenka ir patyrę vairuotojai...

"VW Golf" vairuotojas į pareigūnų rankas pateko grįždamas iš pobūvio. Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas - 0,91 prom.

Galiausiai įkliuvo ir maždaug 50-metis "VW Passat" vairuotojas - 0,63 prom.

Jis 2013 m. buvo sulaikytas, kai vairavo neblaivus. Pernai birželį baigėsi vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminas, tačiau vyras iki šiol neįgijo naujo pažymėjimo.

Kadangi dabar jis vėl įkliuvo neblaivus nepraėjus metams po bausmės įvykdymo, gresia automobilio konfiskavimas.

Vyriškis pasirodė esąs taupus: belaukiant autovežio, turėjusio išgabenti jo "VW Passat", vairuotojas spėjo išmontuoti ir pasiimti automobilio priekinius žibintus.