Šeštadienio rytą Kirtimų gatvėje surengto reido metu neįkliuvo nė vienas pažeidėjas. Pavakarę, apie 17 val., dar vienas reidas buvo surengtas Lentvario gatvėje.

Ir čia visi tikrinti vairuotojai buvo blaivūs, turėjo tvarkingus dokumentus. Tik vienas jaunuolis, su patėviu važiavęs automobiliu SAAB, neturėjo vairuotojo pažymėjimo, tikino pamiršęs jį darbovietės mašinoje. Jam antrino ir kartu važiavęs vyras, prisistatęs patėviu.

Vairuotojas nurodė visus patikrinimui reikalingus duomenis: asmens kodą, darbovietę, adresą ir t.t. Pareigūnams tai tikrinant duomenų bazėse, vaikinas tiksliai atsakinėjo į visus kontrolinius klausimus. Suklydo tik paklaustas, ar buvo baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus - pasakė, jog nebaustas, o duomenų bazėje - daugybė pažeidimų.

Pareigūnams sukėlė įtarimų ir nuotrauka, esanti duomenų bazėje. Tikrinamas vairuotojas buvo labai panašus, tačiau vis dėlto tik panašus.

Išgirdęs, kad patruliai ketina jį vežti į komisariatą išsamiam asmenybės patikrinimui, vairuotojas (gim. 1990 m.) kapituliavo - pateikė savo pasą ir prisipažino, jog bandė apsimesti kitu žmogumi, nes vairuotojo pažymėjimas iš jo atimtas.

Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimo jis neteko pernai, po to, kai įkliuvo vairuodamas neblaivus.

Dabar jam gresia bauda nuo 1 500 iki 2500 litų arba administracinis areštas.

Vairuotojas ir jo patėvis tikino, kad beveik visą kelią vairavo vyresnysis vyras. Tik netoliese esančioje degalinėje jiedu susikeitę vietomis, nes nesitikėjo, kad toliau gali būti policijos postas.