S.Paulikas 2007-ųjų lapkričio 7-ąją Aleksandrijos kaimo (Skuodo raj.) centre, vairuodamas automobilį BMW-524, lenktyniavo su "Audi". Dideliu greičiu lėkęs BMW partrenkė ir mirtinai sužalojo tris dešimtmečius.

Vairuotojas (buvo įtariama, kad neblaivus) bei kartu su juo važiavęs patrulis Mantvydas Kringelis, palikę mašiną, pabėgo persėdę į "Audi", vairuojamą aleksandriškio Vytauto Juočio. S.Paulikas pasislėpė ir policijai pasidavė tik kitą dieną. Tada jo organizme alkoholio neberasta.

Teismas jam skyrė maksimalią už tokį nusikaltimą numatytą bausmę - 10 metų nelaisvės. Bet vėliau Klaipėdos apygardos teismas bausmę sumažino iki 9 metų. 2008-ųjų gegužės 16 d. jis buvo atvežtas į Vilniaus 1 pataisos namus, kur kalinami buvę pareigūnai.

Dirba bulvių skutėju

Čia jis dirba ūkio aptarnavimo brigadoje. S.Pauliko pareigos – bulvių skutėjas. Pasak pataisos namų direktoriaus pavaduotojo Renato Stulgio, darbo nedaug – bulvių skutėjui tenka dirbti net ne kasdien, maždaug valandą per dieną. Už tai jam mokama 15-20 litų per mėnesį (teismo nuosprendžiu, žuvusiųjų vaikų tėvams jis turi sumokėti 900 tūkst. litų).

Pasak pataisos namų administracijos, S.Paulikas elgiasi ramiai, neišsišoka, tačiau vieną drausmės pažeidimą neseniai padarė. Pataisos namų direktorius Zdislavas Subočius DELFI patvirtino, kad maždaug prieš mėnesį S.Paulikas prižiūrėtojams įkliuvo neblaivus. Tą vakarą į pataisos namų teritoriją per tvoras buvo įmestas paketas su alkoholiu ir keli kaliniai greitai pasivaišino.

Už tai S.Paulikui buvo skirta 15 parų baudos izoliatoriuje.