Apie 4 val. du kaukėti vyrai, važiuodami atbulomis, išdaužė priešgaisrinių durų stiklą ir mikliai, per 50 sekundžių, apvogė juvelyrinių dirbinių saloną "Baltekslita". Pirminiais duomenimis, jie pagrobė auksinių papuošalų maždaug už 50 tūkst. litų.

Apsaugos kameros nufilmavo, kaip automobilis atbulas trenkiasi į priešgaisrines duris šalia Čiuožyklos šiaurinio įėjimo. Iš automobilio iššokę du vyriškiai įbėga į „Akropolį“ ir išlaužia šalia esančio salono „Baltekslita“ virtrinos dureles.

Nors apsaugos darbuotojai sureagavo operatyviai, vagys suspėjo automobiliu pasprukti. „Akivaizdu, kad vagystei buvo kruopščiai pasirengta – automobilio valstybinis numeris buvo geltonos spalvos, kad jį būtų sunkiau užfiksuoti stebėjimo kameromis, vagys buvo apsirengę tamsiai, užsimaukšlinę juodas kaukes ir apsimuturiavę, kad nesusižeistų į išdaužtą durų stiklą. Viskas įvyko žaibiškai“, - sakė Vilniaus „Akropolio“ valdytojas Česlovas Urbonavičius.

„Ekonomikos sunkmetis įtakoja nusikalstamumą. Daugėja vagysčių, kitų turtinių nusikaltimų. Suteiksime policijai visą įmanomą pagalbą tiriant šį nusikaltimą, o patys, atsižvelgdami į tendencijas, matyt, turėsime iš naujo pergalvoti apsaugos priemones“, - sakė Vilniaus „Akropolio“ valdytojas Č.Urbonavičius.