Nuosprendis turėjo būti skelbiamas jau du kartus, tačiau dėl įvairių priežasčių jis buvo atidėtas.

DELFI primena, kad lemtingi įvykiai nutiko 2008 metų gruodžio 13-ąją prie naktinio klubo „Zepelinus“.

Tą vakarą V. Dargis laiką leisdamas klube su draugu išėjo į lauką parūkyti. Netrukus prie vaikinų prisikabino 5 gerokai išgėrę jaunuoliai. Netrukus kilo muštynės. V. Dargis buvo spardomas, pargriuvo, tačiau rado jėgų atsistoti.

V. Dargis kelis kartus perspėjo užpuolikus, kad turi ginklą, kuris buvo legaliai išduotas savigynai. Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto magistrantūroje studijuojantis bei vadybininku dirbantis vaikinas 7-8 kartus iššovė į orą, tačiau tai girtų vaikinų neišgąsdino – užpuolikai buvo įsitikinę, kad ginklas yra dujinis.

Netrukus vienas vaikinas bandė vėl pulti V. Dargį, kuris pistoletą „Glock“ jau buvo nukreipęs į kompaniją. Nuaidėjo šūvis ir 28 metų V. Pavilionis krito su kulka pakaušyje.
 
Po įvykio V. Dargis su draugu sėdo į taksi ir pasišalino. Į policiją jis prisistatė tik kitą rytą, praėjus 7 valandoms po užpuolimo.
 
Tuomet jau nebuvo įmanoma patikrinti, ar incidento metu V. Dargis nebuvo išgėręs. Pats V. Dargis aiškino, kad pasišalino, nes grėsmė nebuvo išnykusi. V. Dargio advokatas prašė ginamąjį išteisinti – jis rėmėsi klubo prieigose įrengtų vaizdo kamerų įrašais, iš kurių matyti, kaip teisiamąjį, rūkiusį su draugu, užpuola netoliese buvę penki asmenys.

Teismas konstatavo, kad V. Dargio poelgis nebuvo būtinoji gintis. Kaunietis buvo suimtas teismo salėje, paskelbus nuosprendį jo artimuosius ištiko šokas.

„Galvą nupjauna ir tiek negauna. Ar toks Lietuvoje teisingumas? Kad net negali apsiginti legaliai išduotu ginklu?“, - po nuosprendžio teigė V. Dargis, kuris žadėjo sprendimą skųsti.

Tuo tarpu nukentėjusiojo artimieji teigė, kad nusikaltimo metu V. Dargis buvo neblaivus ir dar klubo viduje švaistėsi ginklu. Be to, V. Pavilionio artimieji tikino, kad V. Dargis šovė į auką iš nugaros.

Be paskirtos 11 metų laisvės atėmimo bausmės V. Dargis nukentėjusiems turės sumokėti ir daugiau nei 140 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.