Senas, maždaug 300 kv. metrų vienaaukštis medinukas buvo renovuojamas, sudėti nauji langai, uždengtas stogas, suremontuotas vidus. Beliko tik pasiruošti atidarymo šventei ir rugpjūtį perkirpti juostelę.

Iš to dabar teliko apgriuvę nuodėguliai – per gaisrą nudegė stogas, įgriuvo perdengimas, gesinant gaisrą viskas sulieta. 200 tūkst. litų - šuniui ant uodegos. Įtariamas padegimas. Tiek ugniagesiai, tiek policija, tiek vietos klebonas sako, kad akivaizdu, jog pastatas pradėjo degti nuo lauko sienos.

Savaime gaisras kilti taip negalėjo. Ar tai piktavalio ranka, ar neatsargiai numesta nuorūka – kol kas neaišku. Vietos klebonas Kęstutis Zibartas sako, kad piktų kaimynų neturėjo, niekas negrasino, pykčių su niekuo nebuvo. „Tik apylinkėse kažkodėl kyla gaisrai“, - apgailestavo klebonas. Tačiau jokiais įtarimais nesidalino. Sako, net nespėlioja, kas taip galėjo pasielgti.

Laimės tik tiek, kad už Europos Sąjungos ir parapijos lėšas renovuotas pastatas buvo apdraustas. Klebonas nuoširdžiai tiki, kad jį pavyks atstatyti. Bėda tik, kad tai užtruks. O žmonės parapijos namų atidarymo taip laukė. Net aukomis prisidėjo prie jų įrengimo. Dabar dar mažiausiai metai, kol viskas bus ištirta, kol apmokės draudimas, kol vėl iš naujo dirbs statybininkai. Šiuo metu policijos atsakymas vienas – įtariamųjų dėl parapijos namų padegimo nerasta.


Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)