Pirmadienį Lazdijų rajono Nemajūnų kaime VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sustabdė automobilį „Volkswagen Lupo“. Ši vieta yra maždaug už 12 km nuo sienos su Baltarusija.

VSAT atstovai praneša, kad 1999 m. laidos mašiną vairavo 44-erių Varėnos gyventojas. Galinės automobilio sėdynės buvo išimtos. Jų vietoje pasieniečiai aptiko 3000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Vyras prisipažino, kad cigaretės yra jo ir sulaikomas nesipriešino. Kalvarijų užkardos pasieniečiams varėniškis yra žinomas – anksčiau jis jau buvo įkliuvęs už su kontrabanda susijusias veikas.

Vairuotojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena. Varėniškis turės atvykti į Lazdijų rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla. Jam gresia bauda nuo 4 tūkstančių iki 6 tūkstančių eurų, taip pat teismas gali konfiskuoti žmonos vardu registruotą „Volkswagen Lupo“.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Transporto priemonė nugabenta į Kalvarijos užkardą, sulaikytos cigaretės – į Varėnos rinktinę.