Generalinė prokuratūra mano, kad savo poelgiu S. Štaraitis pažemino prokuroro vardą ir diskreditavo prokuratūros instituciją.

Tarnybinį patikrinimą atlikusi Generalinė prokuratūra surinko pakankamai įrodymų, kad S. Štaraitis padarė veiksmus, kurie nesuderinami su prokuratūros pareigūno pareigomis.

"Tarnybos Lietuvos Respublikos prokuratūroje statutas numato, kad pareigūnai, neatsižvelgiant į baudžiamosios atsakomybės taikymą, taip pat atsako drausmine tvarka", sakoma Generalinės prokuratūros atstovo spaudai pranešime.

Rugsėjo 25 dieną prokurorui S. Štaraičiui generalinis prokuroras iškėlė baudžiamąją bylą dėl vagystės, padarytos iš anksto susitarusių asmenų.

Įtariama, kad prokuratūros pareigūnas rugsėjį kartu su keliais bendrais iš Kėdainių miškų urėdijos pavogė tujų sodinukus ir vėliau juos pardavė. Į nusikaltimo padarymo vietą vyrai vyko prokuroro S. Štaraičio automobiliu.

Bylą dėl tujų sodinukų vagystės tiria Panevėžio apygardos prokuratūra.

Už vagystę, padarytą grupės iš anksto susitarusių asmenų, Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 6 metų su bauda ar be baudos.