Teismas O. Znatėną pripažino kaltu dėl žmogžudystės bei vagystės ir skyrė 6-erius metus nelaisvės. Be to, jaunuolis nužudytojo artimiesiems ir ligonių kasai turės atlyginti per 46 tūkst. litų padarytos žalos.

18-metis Pakruojo rajono gyventojas O. Znatėnas į teisiamųjų suolą sėdo ne pirmą kartą. Kelis kartus už vagystes teistas jaunuolis 2013-tų metų vasarą, būdamas dar 17-metis nužudė žmogų.

Nelaimė įvyko Pakruojo rajone, Būtėnų kaime. Kaip pareigūnams teigė pats kaltinamasis, jam paskambino mama ir pasiskundė, kad ją nuskriaudė tame pačiame kaime sodybą turintis vyras.

Su draugais girtavęs jaunuolis nutarė vyrui atkeršyti ir patraukė į jo sodybą. Šeimininko namie nebuvo, tada jaunuolis nutarė jį pamokyti apvogdamas.

Iš kieme stovėjusio automobilio jis pasiėmė meškeres, grotuvo viršelį ir kėdę. Einat su daiktai iš sodybos jam kelia pastojo senolis. Vyras glaudėsi sodybos ūkiniame pastate ir šeimininkui padėjo prižiūrėti ūki.

Jaunuolis senuką pastūmė ir šis virsdamas galva trenkėsi į akmenį. 17-metis susižalojusiam senoliui padėjo atsistoti palydėjo į jo buveinę ir paguldė į lovą.

Senolis pasak vaikino, medikų pagalbos atsisakė. Tuomet vaikinas pasiėmė iš sodybos dviratį ir išsivežė iš automobilio pavogtus daiktus.

Jaunuolis dar sykį buvo atvykęs apžiūrėti senuko, padavė vandens, bet esa ir tuomet senolis medikų pagalbos atsisakė.

Kitą dieną sąmonės netekęs vyras buvo rastas tysantis ant grindų, o po keliolikos dienų ligoninėje mirė.