Kriaunietis Darius L. (gim. 1972 m.) paprašė pažįstamo už atitinkamą atlygį – degtinės butelį, "sunaikinti" jo šunį. Mat namuose turįs dar daugiau augintinių ir šitas jam nebereikalingas.

Pats šeimininkas šunį įkišo į maišą ir atidavė jį pažįstamam Virginijui K. (gim. 1965 m.). Pastarąjį su maišu ant pečių keliaujantį link Pakriaunio kaimo pastebėjo vietos gyventojai.

Kadangi šis vyriškis mėgsta ne tik išgerti, bet ir vogti, sunerimę žmonės paskambino į Kriaunų seniūniją.

Į skambutį skubiai sureagavo seniūnas Arvydas Rudinskas. Važiuodami nurodyta kryptimi, jis pastebėjo Virginijų K., tačiau jau be maišo, tik su akmeniu rankose. Seniūnui pasiteiravus, kur jis padėjo maišą, atsakė, jog paliko prie ūkinio pastato. Apžiūrėjus nurodytą vietą, maiše rastas nugaišęs šuo.

Seniūnas A. Rudinskas nutarė neslėpti šio atvejo ir pranešė Rokiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos gyvūnų gerovės specialistei Editai Jončienei. Ji sakė, jog Virginijus K. gyvūnėlį įkišo į maišą ir trankė tol, kol jis nebeinkštė ir nebejudėjo.

Supratęs, kad šuo nudvėsė, norėjo paslėpti įkalčius, todėl palaikus planavo užkasti šabakštyne. „Privertėme ne tik parodyti vietą, bet ir atkasti. Dabar jie išvežti ekspertizei, nes norint nubausti pilietį už žiaurų elgesį su gyvūnais, teismui privaloma pateikti akredituotos laboratorijos ekspertizės išvadas“, - aiškino gyvūnų gerovės specialistė.

Anot jos, mūsų rajone vis pasitaiko atvejų, kai žmonės netinkamai elgiasi su gyvūnais: Obeliuose kirviu užkapojo keturkojį, o Rokiškyje – pakorė.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais Rokiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.