Policija informuoja:

Lapkričio 1 d. apie 1 val. 48 min. į buto, esančio Utenoje, Sėlių g., atvirą balkoną buvo įmestas degantis daiktas. Kilusio gaisro metu apgadintas plastikinis balkono rėmas, durys, dėl kaitros įskeltas balkono durų stiklas. Žala – 1 100 litų.

Lapkričio 1 d. apie 2 val., kaip įtariama, padegtas automobilis, stovėjęs Utenoje, Vaižganto g. Gaisro metu sudegė automobilio salonas, galinė dalis, galinis valstybinis numeris, salone buvę motociklo registracijos dokumentai, 1 000 litų, keturios vasarinės padangos. Žala – 6 600 litų.

Lapkričio 1 d. apie 2 val. Utenoje, Lauko g., namo kieme, kaip įtariama, padegtas šiltnamis, nuo kurio sudegė šalia buvęs plastikinis žolės konteineris bei išsilydė namo apdailos lentos. Žala – 1 000 litų.

Lapkričio 1 d. apie 2 val. 30 min. pastebėta, kad dega keturi šiukšlių konteineriai, esantys Utenoje, Vaižganto g., Smėlio g., J. Basanavičiaus g. Įtariamas padegimas.

Lapkričio 4 d. apie 12 val. 30 min., kaip įtariama, padegta turgaus, esančio Utenoje, Taikos g., prekybos vietos medinė stogo dalis.
Lapkričio 15 d. apie 4 val. 21 min. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad Utenoje, Aukštakalnio g., pastebėtas gaisras. Įvykio vietoje pastebėta, kad buto lango stiklas yra įtrūkęs. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnas nurodė, kad buto elektros skaitiklis buvo išjungtas, elektros prietaisai neapdegę.

Lapkričio 20 d. 14 val. 38 min. Utenoje, Taikos g., namo rūsyje degė sandėliukas. Įtariamas padegimas. Padaryta žala tikslinama.

Dėl visų šių veikų Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas), kur nurodoma, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Gyventojus, ką nors žinančius apie galimus padegimus bei turint bet kokios susijusios informacijos, prašome pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Utenos policijos pareigūnams tel. (8 389) 61 980, taip pat informuoti galima ir anoniminiu Utenos apskrities policijos pasitikėjimo telefonu 8 800 20 112.