2015 m. liepos mėn. uostamiesčio Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai sulaikė 1972 metais gimusį anksčiau neteistą ir niekur nedirbantį Jonavos rajono gyventoją. Apžiūros metu teisėsaugininkai aptiko didelį kiekį kokaino.

Kaltininkui buvo pareikštas kaltinimas dėl narkotikų platinimo, tačiau Klaipėdos miesto apylinkės teismas asmenį nuteisė vien tik už kvaišalų laikymą. Nuteistajam buvo paskirti 6 mėn. laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant, praneša Klaipėdos apskrities policija.

Šį nuosprendį Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras apskundė apeliacine tvarka. Klaipėdos apygardos teismas pakeitė pirmosios instancijos teismo sprendimą ir paskyrė asmeniui 8 metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis slapstėsi, tačiau 2017 m. gegužės mėn. buvo sulaikytas ir konvojuotas į pataisos namus.

2015 m. gruodžio mėn. per ONTV operaciją buvo sulaikyti 1953 ir 1962 metais gimę su organizuotu nusikalstamumu siejami Kauno miesto gyventojai. Iš neteisėtos apyvartos paimti labai dideli kvaišalų kiekiai.

Vieno sulaikytojo automobilyje policijos pareigūnai aptiko apie 1 kg metamfetamino, kito bute rasta apie 1 kg kanapių. Taip pat buvo sulaikytas ir iš Rygos į uostamiestį atvykęs Latvijos Respublikoje gyvenantis asmuo. Pas jį rasta apie 1 kg metamfetamino.

Klaipėdos apygardos teismas paskyrė 13 metų laisvės atėmimo bausmę kvaišalais dideliais ir labai dideliais kiekiais prekiavusiam asmeniui. Nuteistasis nuo bausmės atlikimo pasislėpė, tačiau 2017 m. kovo mėn. buvo sulaikytas ir konvojuotas į pataisos namus.

Narkotikų kurjeriui už pasikėsinimą kontrabanda gabenti psichotropinę medžiagą per valstybės sieną paskirta 10 metų laisvės atėmimo.

Dar vieną kaltinamąjį pirmosios instancijos teismas nuteisė 270 MGL dydžio bauda tik už narkotikų laikymą. Šį sprendimą Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroras apskundė apeliacine tvarka. Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su prokuroro argumentais ir nuteistajam paskyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę.