Tokio pobūdžio patruliavimo metu atsiveria galimybė aplankyti atokias miesto gatveles, į kurias neužsuka transporto priemonės. Kaip pastebima, būtent aplinkinių akiai nematomose vietose dažnai buriuojasi jaunimas ar asocialūs asmenys, įvyksta įvairių pažeidimų ar nusikalstamų veikų, praneša Telšių apskrities policija.

Kinologui Tomui Taurinskiui ir Attilui žingsniuojant Naująją gatve, palei ten įsikūrusius garažus, pareigūno dėmesį patraukė staiga pasikeitęs jo keturkojo kolegos elgesys. „Šuo susidomėjo vienu iš garažų masyve esančiu garažu – ėmė jį uostinėti, žvilgsniu ir judesiais kvietė mane užsukti vidun“, – pasakojo pareigūnas. Kadangi kinologas puikiai išmano savo bičiulio kūno kalbą, jis suprato, kad privalo patikrinti šuns parodytą garažą. Vos atvėrus duris, pareigūnas išvydo garaže ant žemės išdėliotus plastikinius butelius ir juose esantį bespalvį skystį, kurį į mažesnės talpos tarą pilstė 54 metų telšiškis.

Patikrinus aptiktą radinį, paaiškėjo, kad trys 5 litrų talpos buteliai, penki 2 litrų talpos buteliai ir vienas 0,5 litro talpos butelis – sklidini bespalvio skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą. Neteisėto alkoholio savininko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Galimai naminę degtinę garaže laikiusiam vyrui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.