N. Kalaušis penktadienio popietę buvo atvežtas į Lietuvos apeliacinį teismą, kuris baigė nagrinėti jam iškeltą baudžiamąją bylą – nuteistasis į trijų teisėjų kolegiją kreipėsi su paskutiniu žodžiu.

Nuteistojo žudiko kalba truko beveik pusę valandos, tačiau ką jis kalbėjo, neatskleidžiama, nes baudžiamoji byla yra nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Kreipdamasis į apeliacinės instancijos teismą N. Kalaušis prašė jam skirti švelnesnę bausmę, nes esą pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailisi dėl to, ką padarė. Tuo metu nužudytosios V. Stankutės artimieji mano, kad N. Kalaušiui skirta per švelni bausmė ir siekia, jog ji būtų sugriežtinta.

Nuosprendis, kuris įsiteisės nuo pat paskelbimo, Lietuvos apeliacinis teismas žada paskelbti lapkričio 4 d.

Kauno apygardos teismas yra nutaręs, kad N. Kalaušis pirmuosius 5 metus turi praleisti Lukiškių kalėjime, o kitus – pataisos namuose.

Daugybę kartų teistas N. Kalaušis kraupų nusikaltimą įvykdė 2014 metų naktį į gruodžio 27-ąją – tuomet Giraitėje (Kauno r.) rasti 31 metų žurnalistės V. Stankutės ir jos draugo G. Pavasario palaikai.

N. Kalaušis buvo sulaikytas kitą dieną po įvykio. Vyras teisinosi, kad baisų nusikaltimą įvykdė apimtas pavydo.

Tuo metu nužudytosios V. Stankutės sesuo L. Stankutė anksčiau yra sakiusi, kad sesuo kurį laiką bandė nutraukti ryšius su ūmaus būdo N. Kalaušiu, tačiau nuolat sulaukė grasinimų.

Teigiama, kad N. Kalaušis grasino susidoroti, padegti namus, į kuriuos jį gyventi priėmė V. Stankutė ir kuriuose ji vėliau buvo nužudyta. Kuomet galiausiai žurnalistė vyrą išprašė iš namų, šis savo žiaurius grasinimus įvykdė.