Reidas prasidėjo vidurnaktį T. Narbuto gatvėje. Vienas iš jame turėjusių dalyvauti ekipažų piktybinį pažeidėją pagavo dar pakeliui į reido vietą. Pilaitėje pareigūnai pastebėjo pažįstamą visureigį "Range Rover" - apynaujės mašinos savininkas yra netekęs teisės vairuoti už tai, kad prie vairo įkliuvo girtas. Tačiau vairuotojo pažymėjimo neturėjimas jam netrukdo - 30-metis vyras ir toliau važinėja.

Sustabdžius visureigį paaiškėjo, kad prie vairo tas pats beteisis vairuotojas. Per pastarąjį pusmetį jis įkliuvo jau šeštą kartą vairuodamas be vairuotojo pažymėjimo. Sustabdytasis policininkams pareiškė: "Jūs man gyvenimą gadinate - per jus nusikaltėliu tampu".

T. Narbuto gatvėje nemalonumai ištiko jauną senutėlio "Ford Sierra" vairuotoją. Automobilis iškart patraukė pareigūnų dėmesį: priekinis stiklas sudaužytas, variklio dangtis pririštas, padangos nudilusios. Kol buvo rašomas protokolas, iš "Ford" ėmė tekėti skysčiai. Pareigūnai uždraudė šį automobilį eksploatuoti. Vairuotojui teko ieškoti autovežio, kad nuvežtų jo automobilį.

Vaikinas pasakojo, kad automobilis buvo ką tik paremontuotas - pakeistas radiatorius. Važiuojant jis spūstelėjo akceleratorių ir to neatlaikė variklio dangtis: "Vos paspaudžiau, ir pakėlė". Atsidaręs dangtis trenkėsi į priekinį stiklą ir jį sudaužė.

Vėliau reido dalyviai persikraustė į Ukmergės gatvę. Čia labai nepasisekė merginai, vairavusiai "Škoda Fabia". Sustabdžius iš vakarėlio važiuojančias dvi seses, kilo įtrimų, kad vairuotoja išgėrusi. Alkoholio matuoklis parodė 0,43 prom. Jei būtų parodęs viena šimtąja mažiau (0,42), pritaikius įstatymuose numatytą paklaidą, mergina nebūtų viršijusi leidžiamos normos.

27 metų vairuotoja sakė maniusi, kad nedaug išgėrė. Bet net ir ištikta nemalonumų mergina neprarado linksmumo. Paklaususi fotografų, kodėl jie ją taip daug fotografuoja ir išgirdusi paaiškinimą "todėl, kad graži", mergina šypsodamasi atsakė: "Jei graži, manote, man ne gėda?".

Jai gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo vienerių iki pusantrų metų.

O tą pačią naktį tikrintiems ir tik per plauką blaivesniems dviejų "Opel" vairuotojams niekas negresia: vienam nustatyta 0,40 prom., kitam - 0,41 prom. (pastarąjį išgelbėjo paklaida).

Po to reidas persikėlė į Maironio gatvę. Čia sustabdyto BMW vairuotojas, važiavęs su mergina, į klausimą ar nevartojo alkoholio, užtikrintai atsakė: "Manyje alkoholio nerasite, nebent anabolikų arba Viagros".

Kadangi Maironio gatvėje buvo visiška ramybė, automobilai pasirodydavo tik retkarčiais, pareigūnai ten neužsibuvo ir pervažiavo į Pylimo gatvę. Čia net gilią naktį eismas buvo intensyvus.

Kartu su policininkais dirbusiems savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams čia įkliuvo keletas nelegalių taksistų.

Automobiliu "Peugeot 406" vežta jauna pora sakė taksi išsikvietę telefonu. Nors mašina išmarginta užrašais "taksi", ji be plafono ir su paprastais valstybiniais numeriais, o ne su specialiais geltonais, išduodamais taksi automobiliams.

Kitas nelegalus taksistas ant savo "Chrysler Voyager" buvo užsidėjęs plafoną, tačiau jį išdavė balti valstybiniai numeriai. Jis vežė angliškai kalbančius užsieniečius. Taksistas tvirtino, kad tai jo draugai ir jis juos veža nemokamai. Tačiau keleiviai jo versiją paneigė patvirtinę, jog manė įsėdę į taksi, o vairuotojo nepažįsta.

Po to vyras ėmė įžūlauti sakydamas, kad plafoną užsidėjo per Naujuosius metus - papuošė automobilį. Vairuotojas buvo labai piktas ant Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų: "Gyvenime nemokėjau ir nemokėsiu! Policijos baudas moku, o šitiems nemokėsiu gyvenime! 70 tūkstančių turiu ir turėsiu dar penkis!". Netrukus paaiškėjo, kodėl jis taip rūstavo - duomenų bazėje užfiksuota, kad nuo 2009 metų šį vyrą Viešosios tvarkos skyrius baudė jau 13 kartų.

Reidui artėjant prie pabaigos įkliuvo "Peugeot 407" vairuotojas - jam nustatytas 0,93 prom. girtumas.