Pasak pareigūnų, atsivėrusi smegduobė didelė ir gili. Į ją įkrito ten stovėję du mikroautobusai "Renault Master" (2008 ir 2007 metų laidos). Du greta buvusius lengvuosius automobilius ("VW Golf" ir dar vieną) spėta patraukti toliau nuo smegduobės.

Duobė atsivėrė ties Č. Sugiharos g. 2 esančiu "Suzuki" centru, šalia sankryžos su Viršuliškių gatve. Kol gelbėtojai į saugią vietą traukė neįkritusius automobilius, policija buvo uždariusi eismą Č. Sugiharos gatve.

Įvykio vietoje dirba "Vilniaus vandenų" darbuotojai. Pareigūnų žiniomis, automobilius iš smegduobės kels šios bendrovės kranai, "Vilniaus vandenys" ar šios įmonės draudimo bendrovė turėtų atlyginti nuostolius. Pirminiais duomenimis, smegduobė atsivėrė trūkus vandentiekio vamzdžiui.

Pasak „Vilniaus vandenų“ atstovės spaudai Eglės Rimkutės, avarija įvyko dėl to, kad vamzdis buvo senas. Nors ji tvirtino, kad gyventojai nebuvo likę be vandens, nes vanduo nedelsiant buvo pradėtas tiekti kitais vamzdžiais, tačiau redakciją pasiekia skundai, kad Viršuliškėse gyventojai apie valandą neturėjo vandentiekio, o Justiniškėse nusiskundimų vandentiekiu – vandens nebuvimu, silpna srove ir rudu vandeniu – būta praėjus ir pusantros valandos po avarijos. Skaitytojas iš Fabijoniškių po pusantros valandos nuo avarijos taip pat skundėsi, kad nėra nei šilto, nei šalto vandens.

Šiemet sostinėje į smegduobes įkrito keletas automobilių: kovo 4 d. Vaduvos gatvėje smegduobė atsivėrė po stovinčiu "Nissan Navara", liepos 12 d. Šilo gatvėje į didžiulę atsivėrusią duobę prasmego merginos vairuojamas "Citroen Berlingo", rugpjūčio 19 d. viename iš M. K. Čiurliono gatvės kiemų į smegduobę įkrito "Toyota" ir "Mazda".

Už nuotraukas dėkojame DELFI skaitytojui Augiui.