Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybės tyrimo valdybos (toliau - Vilniaus aps. VPK KPNNTV) 3-iojo skyriaus pareigūnai sulaikė grupę sukčiavimais įtariamų asmenų. Ikiteisminis tyrimas nustatė, kad uždarosios akcinės bendrovės darbuotoju prisistatydavęs asmuo skambindavo tiems, kas internete būdavo skelbę apie pageidavimą pervežti krovinius ar transporto priemones iš Lietuvos į Vakarų Europą ar iš Vakarų Europos į Lietuvą.

Juo sudomindavo, siūlydamas pirkti pervežimo paslaugas žymiai mažesne kaina, nei vyraujančia rinkoje. Vėliau, skambindamas telefonu, pasamdydavo pervežantiems transporto priemones evakuatoriais. Sakydavo pageidaujantis pervežti transporto priemonę į kitą miestą, kur ji bus pakrauta į didesnį tralą.

Nukentėjusieji evakuatoriaus vairuotojams perduodavo savo transporto priemones ir jų dokumentus, o šie, pervežę į sutartą vietą ir nieko bloga neįtardami, juos atiduodavo įtariamiesiems.

Tokiu būdu užvaldę didelę vertę turinčias transporto priemonės, vėliau jas neteisėtai realizuodavo.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekami 4 ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. dėl pagrobtų ir pasikėsintų pagrobti keturių transporto priemonių, kurių bendra vertė yra 171 000 eurų.

Pranešimai apie įtarimus dėl nusikaltimų įteikti trims anksčiau teistiems asmenims: J. J., gim. 1986 m., L. P., gim. 1989 m. ir M. K., gim. 1985 m. Vienam asmeniui skirta kardomoji priemonė - suėmimas, kitiems skirtos lengvesnio pobūdžio kardomosios priemonės

Turima duomenų, kad tokiu būdu galėjo būti apgauta ir daugiau asmenų, todėl nukentėjusius prašome kreiptis į bet kurį policijos komisariatą ar į Vilniaus aps. VPK KPNNTV 3-iojo skyriaus vyresniąją tyrėją Editą Jaselionytę, tel. (8 5) 271 8822.