Tačiau vairuotojams parengta kiemsargio pamoka atsisuko prieš jį patį – didelių nemalonumų mažiausiai penkių automobilių savininkams padaręs bendrovės „Trakų paslaugos“ kiemsargis Kastytis Grigonis privalės nukentėjusiesiems atlyginti padarytą žalą – daugiau kaip 350 eurų.

Ir tai dar ne viskas – K. Grigonis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir pripažintas kaltu dėl svetimo turto sugadinimo. Už tai jam teismas skyrė dešimties mėnesių laisvės apribojimo bausmę – jos metu nuteistasis negalės keisti gyvenamosios vietos, privalės būti namuose nuo 22 iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Tačiau toks teismo suvaržymas K. Grigoniui greičiausiai negalios, nes šaligatvius ir kiemus Trakuose jis valydavo būtent anktyvais rytais. Ir tuo pačiu metu padarė nusikaltimus, dėl kurių buvo nuteistas.

Trakų policijos pareigūnai šių metų kovą gavo ne vieno gyventojo skundą, kad ryte atėję prie savo automobilio rasdavo pradurtas padangas. Kadangi tokių nusikaltimų kurorte nemažėjo, pareigūnai naktimis slapta ėmė stebėti transporto priemones.

Ir vieną naktį pamatė, kaip prie vieno automobilio priėjęs vyras pasilenkia prie padangos, kažką ten padaro ir greitai atsistojęs nueina. Bet vyras iš karto buvo sustabdytas – jo rankose policininkai pamatė nedidelį peiliuką, o atidžiau apžiūrėję automobilio padangą suprato, kad ji ką tik pradurta.

Sulaikytas vyras pareigūnams prisipažino, kad yra kiemsargis ir būtent jis jau ne pirmą kartą praduria automobilio padangas. Ir čia pat pateikė pasiteisinimą, kodėl skriaudžia automobilių savininkus.

„Dirbdamas kiemsargiu turiu valyti pagrindines Trakų gatves, visada į darbą išeinu apie 3 val., – per apklausą pasakojo K. Grigonis. – Man nepatinka, kad žmonės iš savo automobilių mėto šiukšles. Pasitaiko, kad šluojant kai kurie gyventojai net tyčia iš balkonų išmeta šiukšles, nuorūkas ar spjaudosi. Ne kartą tokius žmones esu sudrausminęs, bet po to sulaukdavau grasinimų.“

Kiemsargis taip pat piktinosi, kad savo šunis vedžiojantys gyventojai nesurenka jų ekskrementų.

„Kai jiems pasakau susitvarkyti, jie pyksta, o kiti ginasi, kad tai ne jų šunys padarė“, – K. Grigonis neslėpė, kad jam labai pikta dėl tokio žmonių elgesio.

Paklaustas, kodėl badė stovinčių automobilių padangas, kiemsargis sakė, kad taip keršijo jų savininkams – esą jie prie savo transporto priemonių primėtydavo nuorūkų, tuščių cigarečių pakelių ar šiaip šiukšlių.

„Pradurdavau automobilių padangas, nes iš tų automobilių būdavo išmestos šiukšlės, kurias turėdavau tvarkyti, – sakė kiemsargis. – Arba automobiliai būdavo pastatyti ant šaligatvių, kuriuos taip pat turėjau tvarkyti, dėl to iš pykčio pradurdavau automobilių padangas.“

Sučiuptas tvarkos prižiūrėtojas sakė, kad nė vieno automobilio savininko asmeniškai nepažinojo, net neįsidėmėdavo transporto priemonių, kurių padangas pradurdavo, valstybinių numerių.

„Dėl savo poelgio dabar labai gailiuosi, pasižadu daugiau niekada nedurti svetimų automobilių padangų“, – tyrėjams aiškino kiemsargis.

Tuo metu automobilių, kuriems K. Grigonis pradūrė padangas, savininkai sutiko atleisti kiemsargiui, tačiau tik su sąlyga, kad šis atlygins žalą. Kad pradurtos padangos, ne visi vairuotojai iš karto pastebėjo – viena moteris tai pamatė tik atvykusi į ligoninę Vilniuje, o vienam vyrui galėjo baigtis dar blogiau, nes jis važiavo į Kauną ir tik pusiaukelėje pastebėjo, kad rūksta dūmai iš jo padangos.