Garsioje istorijoje, kai buvo sužalotas studentų bendrabučio kambaryje gyvenęs studentas, padėtas taškas – Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad 25 metų A. Kosarevas, sužalojęs bendraamžį, pripažįstamas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė nutarė, kad anksčiau neteistam ir šiuo metu oficialiai niekur nedirbančiam bei nesimokančiam A. Kosarevui turi būti skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vienerių metų laikotarpiui. Bausmės atidėjimo metu nuteistasis privalės būti namuose nuo 23 iki 6 val., be to, privalo pradėti dirbti arba bent užsiregistruoti Darbo biržoje.

Be to, iš nuteistojo sužalotam jaunuoliui buvo priteistas 1 919 eurų turtinės ir 2 000 Eur – neturtinės žalos atlyginimas.

Nusikaltimas, dėl kurio A. Kosarevas sėdo į kaltinamųjų suolą, buvo įvykdytas lygiai prieš metus – praėjusių metų balandžio 20 d. vakarą, apie 22 val., policijai buvo pranešta, kad po žodinio konflikto su kambarioku A. Kosarevas jam, gulinčiam lovoje, kartą peiliu dūrė į nugaros sritį bei ėmė smaugti.

Per grumtynes nukentėjusiajam pavyko pasprukti iš kambario – A. Kosarevą jis užrakino. Tačiau šis sugebėjo pasprukti iš aštuntojo aukšto – nusileido turėklais į septintą aukštą. Čia jam duris atidarė kita studentė.

„Atidariau duris, jis man nieko nesakęs įėjo į vidų, padėkojo, kad įleidau ir išėjo“, – sakė studentė. Anot jos, netikėtai balkone septintajame aukšte atsiradęs vaikinas buvo su kruvinais drabužiais.

A. Kosarevas be jokių kliūčių paspruko iš bendrabučio ir slėpėsi miške – čia ir miegojo. O paskui nuvažiavo į Panevėžį, čia slapstėsi kelias dienas, o po to nutarė kreiptis į policiją. Tiesa, prieš tai, buvęs informatikos studentas svarstė, ar nepasitraukti iš gyvenimo.

„Buvo kilusi panika, nes supratau, ką padariau“, – vėliau teisinosi kambarioką sužalojęs A. Kosarevas.

Teisme jis pasakojo, kad beveik dvejus metus tame pačiame studentų bendrabučio kambaryje gyveno su nukentėjusiuoju, tačiau nuo pat pažinties pradžios su juo nesutarė – vyrai net nebendraudavo.

„Tą vakarą sėdėjau prie kompiuterio, buvau šiek tiek išgėręs, gal litrą alaus, ir žaidžiau žaidimą, – pasakojo A. Kosarevas. – Tada grįžo kambariokas, atsigulė ir paprašė, kad išjungčiau kompiuterį, nes esą jam trukdau spaudinėdamas pelę. Jau buvau bebaigiąs žaisti, kai jis ėmė rėkti necenzūriniais žodžiais. Sakė, „pydare, bomže, nustok klykint pelę“. Aš jam tada atkirtau, kad ir šis man anksčiau trukdydavo miegoti, nes užstatydavo savo žadintuvą 3 val. nakties ir nesikeldavo, o telefono žadintuvas kas 10 min. vis kartodavosi ir taip mane žadindavo. Ir taip mes susibarėme – man trūko kantrybė: paėmiau virtuvinį peilį ir jam dūriau į nugarą.“

Pasak jo, nuo dūrio peilis sulūžo, peilio geležtė neliko įsmigusi, o kažkur nukrito.

„Tuomet nukentėjusysis staigiai pašoko, atsistojo, pasakė, kad dabar gausiu ir mes susimušėme“, – sakė A. Koserovas.

Jis neslėpė, kad grumtynių metu nukentėjusiajam buvo sugriebęs už kaklo ir jį smaugė. Bet esą labai neilgai – paleistas nukentėjusysis ėmė šauktis pagalbos, bet niekas neatbėgo pagelbėti.

„Galų gale pavargau, nebeturėjau jėgų grumtis, nukentėjusysis atsikėlė ir išbėgo iš kambario, mane užrakindamas viduje”, – sakė kaltinamasis.

Jis nėslėpė, kad pirma mintis, šovusi į galvą, buvo kuo greičiau sprukti iš bendrabučio. „Bandžiau išspirti duris, bet nepavyko“, – A. Kosarevas aiškino, kodėl nusprendė rizikuoti savo gyvybe ir iš aštuntojo aukšto lipo į septintąjį.

Teisme vyras neslėpė, kad po konflikto turėjo vieną tikslą – sumušti savo kambario draugą.

„Norėjau jį sužeisti, trenkti jam pasirodė per maža, norėjosi kažką blogiau padaryti, tačiau tuo metu negalvojau, kad noriu jį nužudyti“, – A. Kosarevas sakė, kad šiandien gailisi dėl šio įvykio, savo veiksmus vertina neigiamai.

Kad konfliktas kilo dėl per garsiai spaudinėjamos kompiuterio pelės, patvirtino ir nukentėjusysis. Jis sakė, kad kambario draugas nesiliovė žaisti kompiuteriu, todėl jis pagrasino, kad kitą dieną dėl jo elgesio pasikalbės su bendrabučio administratoriumi.

„Gulėdamas ant pilvo mėginau užmigti, kai staiga pajutau dūrį į nugarą – atsisukęs pamačiau kambarioką, jis griebė man už kaklo ir pradėjo smaugti“, – nukentėjusysis sakė, kad bandė gintis nuo smurto, kelis kartus užpuolikui sudavė į įvairias kūno vietas.

Nukentėjusysis taip pat neslėpė, kad niekada nebendravo su kambario draugu, nes šis beveik visada žaisdavo kompiuteriu ir gerdavo alų.

„Po šio įvykio iki šiol vis dar jaučiu lyg man būtų įvarytas kuolas į nugarą“, – sakė jis, neabejojantis, kad A. Kosarevas norėjo jį nužudyti.