Avarija įvyko kelyje Panevėžys - Pasvalys, ties Paįstriu apie 13.24 val.

Bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad į avariją pateko keturi lengvieji automobiliai ("Mercedes Benz", "Toyota" ir trys "VW Passat"), vienas vilkikas ir vienas mikroautobusas.

Per avariją kelios transporto priemonės nulėkė nuo kelio. Į įvykio vietą atskubėjo policija, medikai ir ugniagesiai, kuriems teko iš nuolaužų vaduoti žmones.

Deja, vieno į avariją patekusio žmogaus gyvybė užgeso įvykio vietoje. Panevėžio policijos pareigūnai DELFI sakė, kad žuvo alytiškis mikroautobuso "VW Transporter" vairuotojas (gim. 1978 m.). Lietuvos motociklų sporto federacija pranešė, kad žuvusysis - Alytaus sporto klubo "Devyniukė" narys Tomas Kološevskis .

Dėl eismo įvykio buvo draudžiamas eismas magistralinio kelio Panevėžys–Pasvalys–Ryga 16,8 km. Eismas buvo kreipiamas apylanka vietinės reikšmės keliais.

Šeštadienį policija paskelbė patikslintus duomenis.

"Mercedes Benz" vairavęs jaunuolis (gimęs 1995 m.) išvežtas į Respublikinę Panevėžio ligoninę, ten jam nustatytas nosies lūžimas ir veido sumušimas, paskirtas ambulatorinis gydymas.

Vilkiko „Volvo“ vairuotojui Latvijos piliečiui (gim. 1975 m.) ligoninėje nustatyta dešinio stipinkaulio ir kairės girnelės lūžimai, jis išleistas gydytis į namus. Vilkiko keleiviui Latvijos piliečiui (gim. 1980 m.) nustatytas atviras kairės girnelės ir blauzdos lūžis, paguldytas į Intensyvios terapijos skyrių.

Taip pat eismo įvykyje dalyvavo automobilis „VW Passat“, kurį vairavo vyras (gimęs 1991 m.), „VW Passat“, kurį vairavo vyras (gimęs 1973 m.), „VW Passat“, kurį vairavo vyras (gimęs 1952 m.), ir „Toyota Corolla Verso“, kurį vairavo vyras (gimęs 1957 m.).

Aiškinantis eismo įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad automobilio ,,Mercedes Benz“ vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir lenkė ta pačia kryptimi važiavusią automobilių koloną neįsitikindamas, jog tai daryti yra saugu ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu krovininiu automobiliu „Volvo“. Pastarasis po susidūrimo išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su mikroautobusu „VW Transporter“. Po susidūrimo abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio. Eismo įvykio metu apgadintos septynios transporto priemonės,

Visi eismo įvykio dalyviai, pirminiais duomenimis, buvo blaivūs.