Kaltinimai dėl pernai rudenį Molėtų rajone sukeltos avarijos pareikšti 69 metų kauniečiui A. K.

Prokuratūra informuoja, kad skaudi avarija kelio Vilnius-Utena 50-me kilometre įvyko 2015 metų spalio 2 dieną. Apie 16 val. 30 min. nuo Vilniaus pusės važiuojantis automobilis „Toyota Corolla“ dėl neaiškių priežasčių išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su automobiliu „Fiat Brava“.

Avarijos metu žuvo pastarojo automobilio vairuotoja, kūdikio besilaukianti 25 metų vilnietė S. K. , buvo sužalota kartu važiavusi jos motina.

Automobilio „Toyota“ vairuotojas, Kaune gyvenantis 69 metų A. K. beveik nenukentėjo, po medikų apžiūros jis buvo paleistas gydytis į namus. Tačiau garbaus amžiaus vyriškį prislėgė kaltinimai sukėlus moters mirtimi pasibaigusią avariją. Už tai pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 dalį numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

Ikiteisminį tyrimą dėl mirtinos avarijos atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o šiam tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras G. Čekuolis.

Įtariama, kad skaudi avarija galėjo įvykti dėl to, kad automobilio „Toyota Corolla“ vairuotojas, pažeisdamas Kelių eismo taisykles, nevažiavo kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto, kad nekeltų pavojaus kitiems eismo dalyviams, todėl įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „Fiat Brava“.

Pats kaltinamasis kaltės nepripažįsta ir teigia, kad į priešingą eismo juostą išvažiavo, nes sutrikus sveikatai prarado sąmonę.

„Ši avarija turėjo sunkių pasekmių – žuvo jauna moteris ir jos dar negimęs kūdikis, skaudžią netektį išgyveno ne tik žuvusiosios artimieji, bet ir šeimą su ja planavęs kurti draugas“, – sako prokuroras G. Čekuolis.

Nors kaltininkas dėl sukeltos avarijos kaltu neprisipažino, tačiau valstybinį kaltinimą palaikysiantis prokuroras mano, kad teisme pavyks įrodyti jo kaltumą ir bus paskirta tinkama bausmė.