Berniuko giminaičiai ir kaimo gyventojai dėl šios tragedijos kaltina tėvą - esą jis šio sūnaus (šeimoje keli vaikai) kažkodėl labai nemylėjo, nuolat jį uidavo, mušdavo. Kaimynai sako, kad ir vaikų mamą neretai mato su mėlynėmis, bet moteris visada sakanti, jog susižalojo pati.

Berniuko tėvo prisibijo visas kaimas. Vyras keturis kartus teistas už sunkų kūno sužalojimą, šaudmenų laikymą ir kt. Jis daugybę kartų baustas administracine tvarka (už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, chuliganizmą, pasipriešinimą policijai ir t.t.).

Nusižudžiusio berniuko giminaičiai ir policijai pranešė, kad vaiką prie savižudybės privedė tėvas. Pasak giminaičių, 14-metis lemtingąją dieną bandė pavažiuoti tėvo automobiliu ir jį apibraižė. Vaikas taip bijojo bausmės, kad išdaužė namų langus ir nusižudė.

Ši šeima 2007-2011 metais buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. 2011 metais iš jo buvo išbraukta.

Kaip DELFI sakė Širvintų rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Aušrinė Miliukaitė-Janovskienė, šeimą išbraukus iš socialinės rizikos šeimų sąrašo, su ja bendravo socialinė darbuotoja. Pasak jos, su motina susitikdavo gana dažnai, ji nusiskundimų neturėjo, situacija šeimoje buvo stabili, jokių įtarimus keliančių ženklų nebuvo.