Po intensyvių policijos ir visuomenės paieškų paaiškėjo, kad vyresnis berniukas rastas šalia esančiame kaime.

Pirminiais duomenimis, jaunesnysis nuskendo Degučių kaime esančioje Kruojos upėje, kūnas dar nerastas, toliau vykdomi paieškos veiksmai.

Šešerių vaikas žaidė namo kieme. Apie 15 val. vaikas kieme važinėjosi dviratuku, o apie 15.30 val. tėvai kieme jo jau neberado.

Kartu su juo kieme buvo ir kaimynystėje gyvenantis draugas, kuriam 12 metų.

Pirminiais duomenimis, abu vaikai nuėjo iki parduotuvės ir dingo.

Policijos departamentas praneša, kad pagal pavojaus signalą pakelti Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai, taip pat paieškoje dalyvauja trys Šiaulių ir Panevėžio kinologai.

Deja, dėl prastų ir sudėtingų oro sąlygų negalime pasitelkti nei kariuomenės, nei pasieniečių sraigtasparnių paieškai vykdyti. Dėl dingusių berniukų per PAGD sistemą išsiųstas pranešimas Šiaulių apskrities gyventojams.

Policija per žiniasklaidą prašė gyventojų pagalbos.

Papildyta 23.34 val.: Policijos departamentas praneša, kad gautos žinios skaudžios. Pirminiais duomenimis, vyresnis berniukas rastas šalia esančiame kaime. Jis gyvas ir sveikas.

Turimais pareigūnų duomenimis, įtariama, kad jaunesnysis vaikas nuskendo Degučių kaime esančioje Kruojos upėje. Jis dar nesurastas, toliau vykdomi paieškos veiksmai.

Pareigūnams tokie įtarimai kilo po vyresniojo berniuko apklausos. Paaiškėjo, kad vaikai važiavo dviračiais per upę. Jaunesnysis nuo lieptelio įkrito į vandenį.

Papildyta 3:11 val.: socialiniuose tinkluose moteris, vardu Ineta, parašė padėką vienam vyrui, kuris, anot jos, surado dingusio berniuko kūną. Policijos pareigūnai naktį šios informacijos nepatvirtino.

Papildyta 7:17. Naktį, 23.50 val., rastas dingusio šešiamečio kūnas be smurto žymių. Policijos duomenimis, jis rastas Kruojos upelyje.

Turimais duomenimis, vaikai važinėjosi dviračiais, važiuojant per tiltelį vyresnysis jį pervažiavo, o jaunesnysis įkrito į upę.

Išsigandęs vyresnėlis pasislėpė, vėliau jį rado policijos pareigūnai, jiems berniukas ir papasakojo apie nelaimingą atsitikimą.