Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerijos (URM) Konsulinės pagalbos skyriaus vedėjas Vytautas Gudaitis, ketvirtadienį 00.30 val. ties Mazovijos Tomašovu avariją patyrė UAB "Kautra" autobusas "Scania", vykęs maršrutu Paryžius - Vilnius.

Nelaimė įvyko 60 km. nuo Varšuvos. Įvykio metu žuvo moteris, 33 žmonės hospitalizuoti. Žuvusiosios ir sužeistųjų asmenybės bei pilietybės tikslinamos. Tačiau žinoma, kad žuvusioji - Lietuvos pilietė, Vilniaus gyventoja. Nepatikslintais duomenimis, autobusu važiavo 42 keleiviai.

Į įvyko vietą išvyko Lietuvos generalinė konsulė Varšuvoje Irena Valainytė ir konsulas Vytautas Velička.

Ketvirtadienį "Kautra" išsiuntė autobusą parvežti nesužeistus žmones, o penktadienį siųs autobusą su gydytojais parvežti lengviau sužeistus autobuso keleivius.

Preliminariais duomenimis, autobusu vyko Lietuvos, Latvijos, Vokietijos ir Prancūzijos piliečiai.

Per avariją autobusas išvažiavo į kitą kelio pusę, numušė apsauginę tvorelę ir apvirto ant šono. Autobuso galinėje dešinėje padangoje rasta pramušta skylė. Avarijos priežastys nustatinėjamos.

Tai jau antroji Lietuvos autobuso avarija Lenkijoje per pastarąją vasarą. Liepos pradžioje per Lenkijoje įvykusią tragediją iš 71 autobusu į Kroatiją vykusio keleivio 2 žuvo, 38 buvo sužeisti.

Liepos 1-osios paryčiais dviaukštis kelionių agentūros "Viliota" išsinuomotas autobusas "Setra" ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo.