Avarija įvyko Ranapungerjos kaime, Rytų Virumos Tudulino valsčiuje, kur pirminiais duomenimis iš Tartu Jehvio kryptimi važiavęs sunkvežimis su lietuviškais priekabos registracijos numeriais slidžiame kelyje tapo nevaldomas ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, kur rėžėsi į iš Jehvio Tartu kryptimi važiavusį reisinį autobusą. Avarijos metu autobuse buvo 19 keleivių ir du vairuotojai.

Susidūrimo metu mirtinas traumas patyrė autobusą vairavęs 49 metų vyras. 40 metų sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo. Iš įvykio vietos į ligoninę nuvežta 13 žmonių, du iš jų patyrė sunkius sužalojimus.

Kelias įvykio vietoje buvo labai slidus, plentas buvo padengtas ledu. Abiejų avarijoje dalyvavusių transporto priemonių padangos atitiko reikalavimus. Sunkvežimio vairuotojas buvo blaivus. Ar blaivus buvo autobuso vairuotojas, paaiškės atlikus ekspertizę.

„Nors visos tikslios avarijos aplinkybės paaiškės baudžiamosios bylos metu, mes vis dėlto turime pagrindo manyti, kad avarijos priežastimi galėjo būti neteisingais pasirinktas greitis“, – sakė Jehvio policijos skyriaus vadovas Kalle Kuusikas. Jis taip pat pažymėjo, kad pirminės apžiūros duomenimis daugelis autobuso keleivių nebuvo užsisegę saugos diržų.

Eismas įvykio vietoje buvo nukreiptas apylanka Lohusuu-Tudulina-Ysaku.

Pirmadienio popietę policija pateikė papildomos informacijos apie šį įvykį.

Avarijos metu autobuse buvo 11 Rusijos piliečių (tarp jų - vienas nuolatinis Estijos gyventojas), 9 Latvijos piliečiai (tarp jų - ir žuvęs autobuso vairuotojas) ir 1 Estijos pilietė. Autobusas važiavo iš Sankt Peterburgo į Rygą.

Iš avarijos vietos į policijos skyrių buvo atvežti 7 žmonės, kuriems ten buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba. Aštuoni žmonės buvo nuvežti į ligoninę, daugumos sužalojimai lengvi.

Pirmadienio popietę rajono centrinėje ligoninėje buvo likę dvi Rusijos pilietės ir Latvijos pilietė bei pilietis.

Vienas sunkiai sužalotas Latvijos pilietis išvežtas į Tartu universiteto klinikas.