Ukmergės pakraštyje buvo tikrinami į Kauno pusę ir nuo jos važiuojantys vairuotojui. Po dokumentų patikrinimo BMW vairavęs vyresnio amžiaus vyras neslėpė, kad tik dabar sužinojo jau tris mėnesius vairuojantis automobilį su pasibaigusia technine apžiūra.

„Turėjo informuoti, kad baigiasi, yra sutartis. Automobilis registruotas įmonės vardu, joje nemažai mašinų. Net netikrinau automobilio dokumentų. Dėl kito automobilio jau maždaug po savaitės atėjo laiškas, kad automobilis negali dalyvauti eisme, nes jam pasibaigusi techninė apžiūra. Tas automobilis buvo ruošiamas parduoti ir nebevariau jo techninei apžiūrai. O čia jau trys mėnesiai praėjo, o jokio laiško“, - kalbėjo vyras.

Policijos pareigūnai patikrino nemažai automobilių vairuotojų, dauguma jų turėjo tvarkingus dokumentus. Sustabdyti keli motociklininkai buvo blaivūs ir jiems pareigūnai neturėjo jokių priekaištų.

Visgi vienas mikroautobusą vairavęs vyras prisidarė bėdų kaip reikiant. Prie sustabdyto „Mercedes“ mikroautobuso priėjusiam pareigūnui vairuotojas padavė svetimą vairuotojo pažymėjimą. Vos pamatęs dokumento nuotrauką pareigūnas suprato, kad vairavo tikrai ne tas pats asmuo. Vyrui bus keliama baudžiamoji byla už svetimo dokumento naudojimą.

Vairuotojas kaip įmanydamas bandė įtikinti pareigūnus, kad tai padarė nesąmoningai.

„Kažkur jį radau. Niekada niekam anksčiau nerodžiau, net nežinau, kodėl tai padariau“, - teisinosi vyras.

„Mercedes“ mikroautobuse važiavo dar keli vyrai. Nė vienam jų vairuotojo parodytas dokumentas nepriklauso. Vairuotojo pareigūnai paprašė pateikti asmens dokumentą ir pasitikrinti blaivumą. Alkoholio matuoklis parodė 0,11 promilės. Vairuoti, nustačius tokį promilių kiekį nedraudžiama, tačiau asmens dokumentas padėjo išaiškinti tiesą, kodėl pareigūnui į rankas vyras įbruko svetimą vairuotojo pažymėjimą.

„Niekada vairuotojo pažymėjimo neturėjau, - DELFI prisipažino vyras. - Jau kelis kartus buvau įkliuvęs, skyrė baudas, bet aš jų nemoku. Jau gavau parų. Reikėjo važiuot, draugas susipyko su žmona, išgėręs, tai aš sėdau vairuot. Vis tiek važinėju“.

Iš draugiškumo bėdos prisidaręs vyras sulaukė ir bičiulio paramos. Draugas, apie kurį pasakojo vairuotojas, atėjo pas pareigūnus ir paklausė, kiek bus skirta baudos. Išsitraukė piniginę, tačiau susilaikė nepasiūlęs pareigūnams pinigų. Po to pamatęs fotoaparatą ėmė siūlyti pinigus, kad nuotrauka nepatektų į DELFI portalą ir bandė graudinti, kad ir taip turi nemalonumų, juk susipyko su žmona. Supratęs, kad pinigais nieko neišspręs pasiguodė draugui: „bandžiau papirkti žurnalistus, nepavyko“.

Policijos pareigūnai tuo metu patikrino duomenų bazę. Paaiškėjo, kad „Mercedes“ vairavęs vyras yra paieškomas. Jam teko atsisveikinti su bičiuliais ir keliauti į policijos komisariatą.

Pareigūnai netrukus išvyko į kitas vietas, kur reidai bus tęsiami visą savaitgalį.