Pareigūnai ketvirtadienio vakarą Vilniaus apskrityje - Vilniaus mieste ir Šalčininkų rajone vykdė specialų policinį reidą.

Lietuvos kelių policija informuoja, kad pasibaigus darbo dienai, išvažiavime iš Vilniaus miesto buvo stabdomas eismas ir tikrinamos visos transporto priemonės.

Vairuotojai turėjo pateikti dokumentus, pasitikrinti blaivumą. Nei vienas tuo metu važiavęs vairuotojas neturėjo jokios galimybės išvengti patikrinimo.

Patikrinus apie keturis šimtus automobilių, buvo nustatyta, kad dešimt vairuotojų yra vartoję alkoholį. Šešiems vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Penkių automobilių techninė būklė neatitiko reikalavimų, sulaikyti du vairuotojai, neturintys teisės vairuoti, vienam iš jų teisė vairuoti buvo atimta. Taip pat nustatyti šeši vairuotojai, anksčiau viršiję greitį ir užfiksuoti stacionariais greičio matuokliais.

Iš viso Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai vakarinio darbo Vilniaus apskrityje metu nustatė 56 įvairius pažeidimus - praktiškai kas dešimtam vairuotojui buvo surašytas protokolas dėl įvairių pažeidimų.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės per pirmuosius šių metų keturis mėnesius šalies keliuose įvyko 79 eismo įvykiai (17 įvykių, arba 27,4 proc., daugiau): žuvo 12 žmonių (6 daugiau) ir 119 sužeista (32, arba 36,8 proc., daugiau).

Lietuvos kelių policijos tarnyba praneša, kad reaguojant į susidariusią netoleruotiną eismo saugumo situaciją šalies keliuose, padidėjusį avaringumą, padažnėjus atvejams, kai eismo įvykius sukelia neblaivūs vairuotojai, artėjant vasarai sustiprinama eismo dalyvių kontrolė, vykdomi vieši ir nevieši patikrinimai, sugriežtinta pradedančiųjų ir jaunų vairuotojų, taip pat motociklų ir mopedų vairuotojų kontrolė. Bus dažnesni vairuotojų blaivumo patikrinimai, padidės netikėtų policinių priemonių skaičius.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo vairuotojų, artėjant atostogų metui bei baigiantis mokslo metams, būti atidiems, laikytis Kelių eismo taisyklių ir Saugaus eismo automobilių keliais reikalavimų, saugoti savo ir kitų eismo dalyvių sveikatą ir gyvybę Lietuvos keliuose.