Su tokiu reikalavimu jis raštu kreipėsi į savo advokatą Marcyna Szylingą, nes išėjęs iš kalėjimo jis siunčiamas į specialų pataisos centrą, rašo TVN24.

Savo laiške jis rašo: „jau buvo nubaustas už savo elgesį, praleido kalėjime 25 metus ir nesupranta, kodėl jam reikia atgailauti dar kartą už tą patį nusikaltimą ir jaučiausi, tarsi antrą kartą būtų nubaustas“.

Vyras atsiprašo savo tautiečių ir sako, kad nori grįžti į normalų gyvenimą, nelaikyti jo „vampyru“ ir pateikia savo pasiūlymą – kastruoti jį fiziškai.

„Turiu į tai teisę ir pats pateikiu svarų argumentą, kad niekas nekalbėtų, jog nieko nedarau. Noriu gyventi kaip bet kuris kitas žmogus“, – savo advokatui rašo už labai sunkų nusikaltimą kalėjęs vyras.

Jo advokatas informuoja, kad teismas negali spręsti dėl kastracijos įvykdymo. Todėl nori, kad savo nuomonę šiuo klausimu pareikštų specialistai ir įvertintų ar fizinė kastracija gali paveikti Henryko Z. psichiką.

Kalėjimo vadovybė, kuriame nusikaltėlis praleido 25 metus, mano, kad Henrykas Z. kelia visuomenei pavojų.

Kalėjime Henrykas Z., kuriam dabar 60 metų, buvo daugelį kartų apklaustas psichiatrų ir seksologų, kurie pesimistiškai vertino jo pasichiką. Specialistų išvada buvo vienareikšmė: kalinys laisvėje vėl sugrįžta prie savo įnorių patenkinimo.

Henrykas Z. už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus buvo teisiamas jau tris kartus, tačiau išėjęs vėl grįždavo prie savo pomėgių. 1990 metais jis išžagino ir nužudė penkerių mėnesių mergytę ir buvo nuteistas 25 metams kalėti.