Kaip pranešė ketvirtadienį Rusijos prezidento įgaliotasis atstovas Pietų federalinėje apygardoje Viktoras Kazancevas, vienas banditų - osetinas Soslanas Chugajevas, neseniai išleistas iš psichiatrijos ligoninės. Kitas kažkoks narkomanas Vladimiras Savčenka. V. Kazancevas pažymėjo, kad šiuos duomenis patvirtina ir vienas įkaitų, kuriam pavyko pabėgti nuo banditų.

Įgaliotasis atstovas patvirtino, kad teroristai reikalauja 30 mln. dolerių, iš kalėjimų "paleisti brolius čečėnus", taip pat duoti banditams šaudmenų.

V. Kazancevas pareiškė, kad situacija visiškai kontroliuojama, artimiausiu metu bus imtasi priemonių nuginkluoti banditus ir išlaisvinti įkaitus";

"Pastatas, kuriame yra teroristai ir įkaitai, apsuptas", pažymėjo jis.

Įgaliotasis atstovas patikslino, kad įkaitas, kuriam pavyko pabėgti, iššoko pro langą ir susilaužė vieną koją.

Tuo tarpu, kaip pranešė agentūrai "Interfax" Rusijos prezidento padėjėjas Čečėnijos klausimais Sergejus Jastržembskis, patikslintais duomenimis, teroristai trys. "Du jų - broliai Chugajevai, Vladikaukazo gyventojai. Jų vyresnysis brolis - viešbučio, kurį užgrobė teroristai, savininkas. Trečiasis teroristas - Savčenka, gimęs 1972 metais", sakė S. Jastržembskis.

Pasak jo, įkaitais paimti penki darbininkai, aptarnavę viešbutį. Tai Romanas Tomajevas, Georgijus Krivčenka, taip pat trys moterys. Visi jie kilę iš Kaukazo.

"13 valandą 15 minučių teroristai iššovė keturis šūvius iš pistoleto ir pro langą išmetė granatą. Aukų nėra. Teroristai ir įkaitai dabar yra viešbučio 4 aukšto mansardoje", sakė S. Jastržembskis.