Praėjusi savaitė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams buvo itin intensyvi – sustiprintos pajėgos viešąją tvarką užtikrino ne tik Joninių renginiuose, bet ir savaitgalį Telšių mieste ir rajone vykusiose šventėse, kurių vasarai vis labiau įsibėgėjant buvo ypač gausu. Švenčių metu, masinėse žmonių susibūrimo vietose pareigūnai patruliavo pėstute, tačiau nebuvo pamiršti ir transporto priemones vairuojantys eismo dalyviai, kurių per praėjusią savaitę Kelių policijos skyriaus pareigūnai iš viso patikrino 952.

Nors vykstant įvairioms šventėms didelis dėmesys skiriamas dalyvių saugumui viešose vietose užtikrinti, pareigūnai pro pirštus nepraleidžia ir Kelių eismo taisyklių pažeidėjų, kurie taip pat prisideda kuriant saugią aplinką rajone.

Patikrinus didelį skaičių vairuotojų, iš viso nustatyta 111 pažeidėjų, iš kurių didžiausią dalį sudarė greičio mėgėjai. Didesnį, nei leidžiamas, transporto priemonių važiavimo greitį pareigūnai greičio matavimo prietaisais užfiksavo 57 kartus. Dar 16 vairuotojų automobiliuose nesegėjo saugos diržų, o 5 nubausti už naudojimąsi mobiliaisiais telefonais rankomis vairuojant. 4 asmenys už automobilių vairų sėdo neturėdami tam teisės, tad jie taip pat patraukti administracinėn atsakomybėn.

Nemažą praėjusią savaitę nustatytų pažeidėjų skaičių sudarė ir neblaivūs vairuotojai, kurių iš viso – 13. 6 iš jų – dviratininkai, 6 – automobilių vairuotojai. Telšių mieste, Saulėtekio g., demaskuota ir neblaivi 43 metų vadeliotoja. Arklio traukiamą vežimą moteris valdė būdama vidutiniškai apsvaigusi – jai nustatytas 1,73 promilių girtumas.

Už neatsakingą poelgį pažeidėjai teks sumokėti 144-202 eurų baudą. Vienos iš vykdytų priemonių metu, automobilį patikrinti sustabdę Kelių policijos skyriaus pareigūnai, jo bagažinėje aptiko apie 100 litrų žymėto dyzelinio kuro, kuris buvo gabenamas be įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Už šį pažeidimą vairuotojo atžvilgiu taip pat pradėta administracinė teisena.

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas akcentavo, kad nepaisant vasaros metu vykstančių įvairių švenčių, kur susitelkia didelės policijos pareigūnų pajėgos, dėmesys Kelių eisimo taisyklių pažeidėjams taip pat nesumažėja.

„Nuolat vykdomos prevencinės priemonės, kurių metų siekiama išaiškinti pažeidėjus, ypač didelį dėmesį skiriant neblaiviems bei chuliganiškai važiuojantiems vairuotojams, greičio mėgėjams. Tad visi eismo dalyviai raginami elgtis atsakingai ir susimąstyti, jog vos vienas neapdairus žingsnis gali ne tik užtraukti piniginę baudą, bet ir turėti kur kas skaudesnių pasekmių“, – į eismo dalyvius kreipiasi D. Razminas.