Ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Žydrūnas Kungys pateikė kaltinimus asmeniui, nes šis galimai pasinaudojęs kolegos banko sąskaita ir prisijungimo prie jos duomenimis, pasiėmė net 4 paskolas iš greituosius kreditus suteikiančių bendrovių.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai nustatė, kad praėjusių metų rugpjūtį, nukentėjusysis paprašė vienoje Telšių įmonėje kartu dirbančio kolegos, paskolinti savo išmanųjį telefoną. Telšiškis, pasinaudodamas elektronine bankininkyste, norėjo pasitikrinti savo banko sąskaitą. Grąžindamas telefoną, vyras nepastebėjo, kad paliko telefone išsaugotą savo prisijungimo vardą ir slaptažodį, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis pastebėjo, kad jo telefone likę bendradarbio elektroninės bankininkystės duomenys, kuriais jis pasinaudojo. Įtariama, kad tuomet jis sumanė nusifotografuoti kolegos elektroninės bankininkystės kortelę ir jo vardu pasiimti greitųjų kreditų. Iš viso kaltinamasis galimai neteisėtai pasiėmė kreditų daugiau nei už 2000 eurų.

Nusikaltimo pėdsakai buvo aptikti, kai kreditų bendrovė informavo tikrąjį banko kortelės savininką, kad šis vėluoja sumokėti už pasiimtą paskolą. Nesusipratimas greitai buvo išaiškintas, o sukčius – surastas.

„Tokia sukčiavimo forma nėra nauja, ji dažna. Tačiau atvejis, kai pinigus pasisavina vienas kolega iš kito, pakankamai retas. Tai parodo, kad kiekvieną kartą būtina įvertinti situaciją ir banko sąskaitą tikrinti tik savo telefone, kompiuteryje arba bet kokiu kitu atveju būtina įsitikinti savo duomenų saugumu“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Ž. Kungys.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę, atsiprašė nukentėjusiojo ir atlygino jam padarytą turtinę žalą. Baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 6 metų.