Kai kurie iš kaltinamųjų šias nusikalstamas veikas vykdė tiesiai iš įkalinimo vietos – Alytaus pataisos namų. Paskambinę nelegaliai laikomais mobiliaisiais telefonais žmonėms vienu atveju jie „perduodavo“ ragelį tariamam policininkui, kitu – liepdavo nurodytu telefonu paskambinti „gydytojui“ ir už tariamas paslaugas (neva padarytos avarijos žalos atlyginimą ar tariamai operacijai skubiai reikalingus pinigus ir pan.), iš patiklių piliečių išviliodavo nuo kelių šimtų iki keliasdešimties tūkstančių litų.

Kartą nusikaltėliui pavyko apsimesti net konsulu iš Airijos ir įtikinti moterį, kad jos sūnus Dubline padarė avariją, kurioje sužalojo mergaitę, o žalos atlyginimui reikia 8 tūkst. litų. Rusakalbė moteris su savimi turėjo tik 550 litų, kuriuos ir atidavė sukčiams. Paimti pinigų, veikdami kaip bendrininkų grupė, iš nukentėjusiųjų atvykdavo tuo metu laisvėje esantys jų bendrai, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Šias bei kitas nusikalstamas veikas kaltinamieji įvykdė 2010 – 2011 m. Įvairiuose Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato padaliniuose buvo pradėta net keliolika atskirų ikiteisminių tyrimų, kurie šių metų gegužės pabaigoje buvo sujungti į vieną bendrą tyrimą, kurį, surašęs kaltinamąjį aktą, šią savaitę baigė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

„Vieni iš kaltinamųjų teismo laukia suimti, kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės, o šeši kaltinamieji jau atlieka jiems paskirtas bausmes už kitus nusikaltimus laisvės atėmimo vietose. Jų įkalinimas gali užsitęsti, nes įstatymas už didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule savo ar kitų naudai organizuotoje grupėje (sukčiavimą) numato laisvės atėmimo bausmę iki 8 metų, o už didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą – iki 10 metų“, – sakė valstybinį kaltinimą teisme šioje byloje palaikysiantis prokuroras R. Ušinskas.