Į teismą E. Petelis atvyko iš namų – praėjusių metų lapkritį sulaikytą pedagogą teismas buvo leidęs suimti vos 20 parų. Iki teismo ikiteisminį tyrimą atlikusi prokuratūra kaltinamajam buvo skyrusi švelnesnę kardomąją priemonę.

E. Peteliui iškeltą baudžiamąją bylą teisėjas Ryšardas Skirtunas nagrinėja neviešuose posėdžiuose – taip siekiama apsaugoti mažamečio vaiko interesus. Sunkių kaltinimų sulaukęs fizinio lavinimo mokytojas neslėpė nuo žurnalistų savo veido.

Byloje teismas žada apklausti ne tik nukentėjusiojo berniuko įstatyminius atstovus, bet ir M. K. Čiurlionio menų mokyklos pedagogus bei valytoją. Jie apie savo kolegą nenorėjo kalbėti, tik užsiminė, jog niekaip negali patikėti, kad E. Peteliui pareikšti kaltinimai yra tiesa.

Nuo pedagogo galimai nukentėjęs moksleivis nuo rugsėjo nebesimoko mokykloje – tėvai nusprendė jį perkelti į kitą švietimo įstaigą.

Bylos duomenimis, E. Petelis kaltinamas praėjusių metų lapkričio 2-ąją M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, kūno kultūros salės patalpose, seksualiai (oraliniu būdu ir kitokio sąlyčio būdu) prievartavęs mažametį tos pačios mokyklos moksleivį.

Šeimą turintis E. Petelis neigia jam mestus kaltinimus dėl seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo, tačiau pripažino, kad jo kompiuteryje rasti vaizdai priklausė būtent jam.

Jeigu teismas pripažins, kad mokytojas padarė nusikaltimus, kuriais yra kaltinamas, jam grės laisvės atėmimo nuo 3 iki 13 metų bausmė.