A. Jonikas liepos 7 d. apie 20.40 val. Biržuose, Vytauto gatvėje, vairuodamas automobilį „VW Golf“, trenkėsi į šalikelėje stovėjusį automobilį „Renault Laguna“ ir mirtinai sužalojo minėto automobilio 44 metų vairuotoją I. Čepulienę, kuri tuo metu dėjo pirkinius į savo mašinos bagažinę.

Vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo metęs sužalotus girtus bendrakeleivius - 17-metį Biržų rajono gyventoją ir 16-metį Pasvalio rajono gyventoją (jie buvo paguldyti į Panevėžio ligoninę).

A. Jonikas kelias dienas slapstėsi. Įtariama, kad laukė, kol išsiblaivys (prokuratūros duomenimis, prieš tragišką avariją vaikinas su kompanija girtavo). Liepos 11-osios vakarą jis atvyko į policiją ir pasidavė.

A. Jonikas teigė, jog buvo Biržų girioje, netoli Latvijos sienos, ir pirmąsias dvi dienas galėjo būti apalpęs, nes nieko neatsimenąs.

Liepos 13 d. teismas leido A. Joniką suimti dviem mėnesiams (prokuratūra prašė maksimalaus - 3 mėnesių termino). Teismo motyvas - A. Jonikas iš dalies pripažįsta savo kaltę (jis pripažįsta, kad sukėlė eismo įvykį, tačiau neigia vairavęs neblaivus).

Tačiau į laisvę jis paleistas neprabuvęs už grotų nė mėnesio. Apygardos teismo teisėjas A. Gaputis nusprendė, kad nėra duomenų, jog A. Jonikas slapstysis ir jam galima taikyti švelnesnę kardomąją priemonę.

Iki šiol šis jaunuolis jau buvo 9 kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau ir toliau siautėjo Biržų gatvėse bei apylinkių keliuose.