Pareigūnai, naudodamiesi elektronine erdve ir policijos domenų bazėmis, net neišeidami iš kabineto, pradėjo rinkti informaciją. Pavyko nustatyti, kad nuotraukos autorius – tai vienos Tauragės rajono gyventojas, savo laisvalaikį skiriantis fotografijai. Matyt, vyrą, apsilankiusį patalpose, kurių interjeras - įvairaus kalibro sprogmenys, šaudmenys ir ginklai, negalėjo atsispirti pagundai tokį pritrenkiantį vaizdą užfiksuoti. O paskui visų pasigėrėjimui pateikė jį vienoje interneto svetainėje.

Naršydami internete, skaitydami komentarus, Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad ši įspūdinga patalpa gali būti vienoje Tauragės centrinių gatvių. Šiaulių kriminalistai išvyko į Tauragę.

Bažnyčių gatvėje jie surado namą, kurio rūsyje išvydo nuotraukose matytą patalpą. Pravėrę jos duris, pareigūnai atpažino asmenį, matytą svetainės nuotraukose. Tai buvo 52-jų metų tauragiškis A. S., ramiai darbavęsis prie rūsyje buvusių staklių (jis remontuoja skėčius ir kt.). Ant patalpos sienos pareigūnai pamatė jau regėtą ginklų ekspoziciją.

Visą radinį Šiaulių pareigūnai perdavė Tauragės kolegoms. Šie, kaip reikalauja teisės aktai radus šaunamųjų ginklų bei šaudmenų, paskelbė policinės priemonės „Skydas“ įvedimą, iškvietė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojus ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei sprogmenimis. Iš rūsio buvo paimta įvairių šautuvų ir pistoletų, peilių, minų, kulkosvaidžio vamzdis, artilerijos sviedinio sprogdikliai, granatų dalys, reaktyvinė granata su paleidimo mechanizmu, šaudmenys ir t.t. Manoma, kad visa tai yra antrojo pasaulinio karo laikų.

Ar rastieji ginklai yra tik surūdijusio metalo krūva, ar dar jie tebetinkami naudoti, nustatys specialistai. A. S. teigia, kad šiuos daiktus jis tiesiog kolekcionavo. Deja, žmogus prasilenkė su įstatymu, nes, norint kolekcionuoti ginklus, reikia gauti tam leidimą, kiekvienas ginklas turi turėti jo įsigijimo dokumentus, ginklai turi būti pripažinti netinkamais naudoti. Tauragės apskrities policijos viršininkas Remigijus Rudminas DELFI sakė, kad A. S. iki šiol reikalų su policija neturėjo.