Tačiau užsiminė, kad tai netipiška asmenybė.

Šiaulių taksistai sako, kad saugiau jaustųsi mieste važiuodami be diržo.

Du Šiaulių miesto taksistus įtariamas užpuolęs jaunuolis sulaikytas trims mėnesiams. Pareigūnai sako, kad sulaikytasis įtariamas dėl galimai vieno taksisto sužalojimo, kito – nužudymo. Tačiau Šiaulių miesto taksistai nesijaučia saugūs.

„O ką daryti, reikia dirbti ir viskas. Stengiesi naktį, kad į priekį sėstų vienas, o jei trys važiuoja, nesusodinsi visų į priekį“, – pasakoja taksistas Valdas.

Į darbą grįžo balandžio 26-ąją sužalotas taksistas. Kolegos sako, kad jam sudėtinga dirbti, nes nuolat prisimena keleivį, kuris jį puolė badyti peiliu. Gegužės pirmąją buvo užpultas 72-ejų metų taksistas, kurį įtariamasis mirtinai sužalojo. Taksistai sako, kad kolega, galbūt, galėjo išsisukti nuo smūgių, jeigu nebūtų prisisegęs diržu.

„Aš diržą užsidėjęs, mane puola, man užkerta diržas. Aš turiu per ranką nusiimti diržą, ir dar atsitraukti. Kiek smūgių man suduoda? Daug. O čia aš po pirmo smūgio galiu pabėgti. Gal po dviejų smūgių“, – sako taksistas Rolandas.

Taksistai sako nežiną, kodėl užpuolikas pasirinko būtent tas aukas. Apie tai nekalba ir tyrimą atliekantys pareigūnai.

„Įtariamasis taksistų nepažinojo, jokių santykių su juo nesieja“, – sakė Šiaulių apygardos prokuroras Marius Fokas.

Policijos pareigūnai neatskleidė, kokie gali būti taksistų užpuolimo motyvai. Sulaikytasis gyvena Šiaulių miesto centrinėje dalyje, jam yra ne daugiau nei 25-eri metai.

„Turintis gyvenamąją vietą, turintis tėvus, iki nusikalstamų veikų padarymo dirbo“, – sako komentuoja Šiaulių apygardos prokuroras M. Fokas.

Policija apie sulaikytąjį asmenį anksčiau nėra turėjusi jokios informacijos. Jis nebuvo gydytas psichiatrijos ligoninėje, neturi problemų dėl narkotikų. Artimiausiu metu jam bus atlikta psichiatrinė ekspertizė.

„Jūs turbūt suprantate, kad jeigu asmuo nėra policijai žinomas, kiek reikia įdėti darbo, kad atskleisti. Kadangi įvykus nusikaltimams buvo tiriama daug versijų, tikrinama daugybė asmenų, kurie teisti už tokias veikias, teisti už smurtinius nusikaltimus, panaudojus peilį“, – sako Šiaulių apskrities VPK viršininko pavaduotojas Roberas Jagminas.

Įtariamasis buvo sulaikytas namuose. Rastas nusikaltimo įrankis – virtuvinis peilis. Policijos pareigūnai mažai pateikė informacijos apie įtariamąjį užpuoliką, tik užsiminę, kad tai netipiška asmenybė.