Apie paliktą sprogmenį trečiadienį popiet buvo pranešta keliems banko darbuotojams. Koks buvo pranešimo turinys, pareigūnai neatskleidžia.

DELFI žiniomis, laiško autorius, kad nesusprogdintų bombos, iš banko trečiadienio vakare pareikalavo 1 mln. eurų.

Manoma, kad vyriškis paliko tariamą sprogmenį ir grasino jį susprogdinti, jei nebus įvykdyti jo reikalavimai.

„Sprogdintojas“ -  statybų bendrovės direktorius

Aiškėja, kaip skelbia 15min.lt, kad 1963 m. gimęs sulaikytasis yra vienos statybų bendrovės direktorius. Jis buvo spaudžiamas daugybės skolų, tad gamindamas „automobilių bombų“ imitacijas tikėjosi pagerinti savo finansinę padėtį.

Pareigūnus stebina tai, kad vyras teigia iš tiesų nuoširdžiai tikėjęs, jog tokiais veiksmais jam pavyks gauti pinigų.

DELFI žiniomis, šis vyras buvo pagaminęs tris „automobilių-bombų“ imitacijas, tačiau dviejų panaudoti nepavyko. Vieną "Ford Escort" su furgone sumūrytais keramzito blokeliais, seifu ir laidais, imituojančiais bombą, gegužės 18 d. Pilaitėje aptiko apleistus automobilius surenkančios bendrovės darbuotojai.

Kitas panašiai įrengtas automobilis buvo rastas Vilniaus centre. Jis, kaip apleistas, buvo nugabentas į laužyną. Tik ten buvo aptikta automobilyje įrengta įtartina mūrinė konstrukcija su laidais ir mygtukais.

Bankui skolingas 180 tūkst. eurų

DELFI žiniomis, vyras „Swedbank“ buvo skolingas 180 tūkst. eurų.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis BNS sakė, kad įtariamasis kol kas sulaikytas dviem paroms. Paklaustas, ar prokurorai ketina kreiptis į teismą dėl įtariamojo suėmimo, prokuroras atsakė, kad "tokia galimybė yra svarstoma". Kokia kardomoji priemonė bus paskirta sulaikytajam, paaiškės sekmadienį.

Įtariamasis sulaikytas sostinės pakraštyje esančiame Pilaitės mikrorajone. Operacijoje dalyvavo antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai.

Teistas už vagystę

Pasak prokuroro I.Mikelionio, sulaikytasis anksčiau buvo teistas už vagystę. Sprogmenų ar kitų pavojingų daiktų jo name pareigūnai neaptiko.

"Duomenų, kad jis priklausytų organizuotoms nusikalstamoms grupuotėms mes neturime", - BNS teigė I.Mikelionis.

Pirminiais duomenimis, šis įvykis nesusijęs su Vilniuje surengta moterų konferencija ar kitais tautinės nesantaikos kurstymo pagrindais.

Bandė reketuoti ne tik bankus, bet ir prekybos centrus

Skolose paskendęs statybų bendrovės direktorius grasinančius laiškus išsiuntė ne tik "Swedbank", "DnB Nord" ir "Danske bankui", bet ir dviem didiesiems prekybos tinklams - "Maximai" bei "Rimi".

Birželio 30 d. šių bankų ir prekybos tinklų atstovai buvo atvykę į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Jie teiravosi, kuo galėtų padėti policijai, tiriant šį nusikaltimą. Pareigūnai į pasiūlymą atsakė prašymu: "Benzino!".

Mėnesio pabaigoje policijoje elgetiškas kuro limitas būna išnaudotas, pareigūnai nebeturi galimybių vykdyti savo pareigas. Todėl jiems tenka arba už savo pinigus pirkti kurą tarnybiniams automobiliams, arba darbo reikalais važinėti nuosavomis mašinomis.