Rugpjūčio 13-osios vakarą policijoje buvo gautas pranešimas, kad Tauragės gyventojų pamėgtame paplūdimyje prie Jūros upės prabangų juodos spalvos visureigį „Toyota Tundra" vairuojantis jaunuolis pavojingai manevruodamas, be saiko spausdamas akceleratorių ir prasukinėdamas automobilio ratus važinėja šaligatvio trinkelėmis ir veja. Visus šiuos aplinkiniams pavojingus manevrus jaunuolis atliko ne tik visiškai nepaisydamas Kelių eismo taisyklių reikalavimų, bet ir nekreipdamas nė menkiausio dėmesio į nemažą būrį tą vakarą paplūdimyje buvusių žmonių, tarp kurių buvo ir vaikų.

Iš didelio būrio poilsiautojų tik viena moteris ryžosi pranešti apie šitokį pavojingą vairuotojo elgesį policijai, ji telefonu budėtojui nurodė ne tik automobilio modelį, spalvą, bet ir valstybinį numerį.

Netrukus į įvykio vietą atvykę pareigūnai iš tiesų pastebėjo minėtą automobilį ir iš jo išlipantį M. Pukelį (gimęs 1990 m.). Iš pradžių pakalbintas pareigūnų vyrukas lyg ir buvo linkęs bendrauti, tačiau prabilus apie būtinybę pasitikrinti girtumą, nieko nelaukęs pasileido bėgti.

Kurį laiką pareigūnams tebedirbant įvykio vietoje, prie jų priėję dar bent keli kiti jaunuoliai, matyt taip siekdami parodyti besąlygišką lojalumą bėgliui, beviltiškai bandė paaiškinti, esą visureigį vairavę jie. Patikrinus buvo nustatyta, kad automobilis priklauso vienai Vilniuje registruotų įmonių.

Nuo policijos pasprukęs jaunas vyrukas buvo įpareigotas atvykti į komisariatą. Čia M. Pukelis išdrįso pasirodyti tik po kelių dienų, jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl chuliganiško vairavimo ir vengimo pasitikrinti girtumą.

Policijoje, o vėliau ir teisme, vyrukas uoliai gynė dar rugpjūčio 13-ąją paskubomis jo vaizduotėje gimusią ganėtinai paiką versiją, esą automobilį tą vakarą, matant gausybei žmonių, vairavo kitas asmuo. Tik tokie „argumentai" nei pareigūnų, nei teismo neįtikino.

Spalio 18 d. Tauragės rajono apylinkės teismas administracinio teisės pažeidimo byloje dėl rugpjūčio 13-ąją užfiksuoto M. Pukelio elgesio prie vairo pripažino jį įvykdžius minėtus pažeidimus ir skyrė 2500 litų baudą bei 30 mėnesių atėmė jaunajam tauragiškiui teisę vairuoti.