Apie 20 val. susirūpinę žmonės pranešė, kad po Viršuliškes važinėja taksi, kurio vairuotojas tikriausiai girtas. Patruliai nurodytą automobilį greitai surado ir sustabdė. Kad vairuotojas neblaivus, įtarimų kilo ir pareigūnams. Tačiau taksistas atsisakė tikrintis alkotesteriu. Už atsisakymą tikrintis baudžiama taip pat, kaip ir už vairavimą, kai nustatomas sunkus girtumas.

Kitą neblaivų taksistą nemalonumai ištiko prieš pat vidurnaktį. Iš Liepkalnio gatvės sukdamas į Minsko plentą taksi automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas užlėkė ant saugumo salelės ir nuvertė šviesoforą. Didelė sankryža tapo nereguliuojama - po šios avarijos čia išsijungė visi šviesoforai.

Gerokai išgėręs taksistas (gim. 1985 m.), važiavęs su draugais, iš įvykio vietos nuvažiavo. Bet netrukus, kaip vėliau jis pasakojo DELFI, draugė patarė jam grįžti: „Ten juk liko tavo mašinos numeris. Vis tiek per kelias dienas tave suras“ (avarijos vietoje liko nukritęs priekinis automobilio numeris).

Be to, gerokai įkaušusiam taksistui prabudo sąžinė. „Labai negerai padariau ir turiu už tai atsakyti“, - kiek vėliau sakė vairuotojas. Grįžęs į įvykio vietą jis pats paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir prisipažino, kad nuvertė šviesoforą. Jis tvarkingai palaukė, kol atvažiavo policija.

Atgailaujantis taksistas iškart prisipažino, kad išgėrė du „bambalius“ (du litrus) alaus, o paskui gėrė degtinę. Alkotesteriu jam nustatytas vidutinis girtumas - 1,78 prom.

Vyras pasakojo esąs labai geras vairuotojas, bet šįkart pasielgęs labai kvailai, dėl savo poelgio graužėsi. „Viskas. Praradau teises, o koks iš manęs taksistas be teisių? Rytoj karsiuos“, - sakė jis.

Bet netrukus jis papasakojo, kad sykį jau buvo patekęs į analogišką padėtį - iš jo jau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas už tai, kad vairavo neblaivus. Pasibaigus nuobaudos terminui jis perlaikė egzaminus ir vėl gavo vairuotojo pažymėjimą. „O dabar vėl praradau“, - graužėsi taksistas.