Pirmąją vagystę 18-metis ir 17-metis įvykdė birželio 22-osios naktį, praneša policija. Vaikinai iš automobilių aikštelės, esančios Inkaklių k., pavogė automobilį „Hyundai Sonata“. Nežinia kur nuvykti norėjusius jaunuolius transporto priemonė pavedė. Labai greit pasibaigus degalams, baigėsi ir jų kelionė. Vaikinai, norėdami paslėpti visus įkalčius, padegė automobilį.

Tą patį vakarą transporto priemonę pareigūnai aptiko netoliese esančiame miško takelyje ir pradėjo aiškintis įvykio aplinkybes. Praėjus 2 savaitėms po šios vagystės, nesulaukę jokių „žinių“ iš pareigūnų, jaunuoliai nusprendė dar kartą išmėginti savo laimę.

Liepos 11 d. grįžę į tą pačią aikštelę, jie nusižiūrėjo automobilį, tačiau bandymas jį užvesti buvo nesėkmingas, todėl jaunuoliai griebėsi seno plano – jie nusprendė automobilį padegti.

Niekur nedirbantys ir nesimokantys vaikinai greičiausiai nepagalvojo, kad nuo padegtos transporto priemonės gali užsiliepsnoti ir kiti šalia stovėję automobiliai. Vieno automobilio padegimas baigėsi tuo, kad sudegė dar 8 šalia stovėjusios transporto priemonės. Po kurio laiko, liepos 22 d., vaikinai ir vėl įsilaužė į tą pačią aikštelę ir iš ten pavogė automobilį „Audi 100“.

Tiesa, aikštelėje buvo apgadinti dar 5 ten stovėję automobiliai, į kuriuos jie taip pat nesėkmingai mėgino patekti. Su pastaruoju automobiliu vaikinai važinėjosi iki ryto, tačiau pabūgę, kad gali įkliūti su įkalčiais ir vėl ėmėsi patikrinto plano. Jie padegė automobilį ir įstūmė į Ašvos upę.

Po paskutiniojo karto pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kas galimai įvykdė šias nusikalstamas veikas.

Iš anksčiau policijai žinomam 18-mečiui ir jo draugui pareikšti įtarimai dėl vagystės, už kurią gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Taip pat įtarimai pareikšti ir dėl svetimo turto sugadinimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Šiuo metu jaunuoliams skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.