Reguliariai vykstantys apsipirkti į Lenkiją lietuviai pastarąjį pusmetį aptarinėjo pasikartojančius įvykius, kai iš prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse arba kiemuose prie Suvalkų turgaus paliktų automobilių dingdavo juose palikti asmeniniai daiktai, pinigai, grotuvai, navigacijos prietaisai.

Keisčiausia, kad vagis nepalikdavo jokių įsilaužimo žymių, nesugadindavo durų spynelių, todėl ne visi nukentėjusieji kreipdavosi į policiją, abejodami ar tikrai buvo įsibrauta į jų automobilius, ar patys kažkur pametė dingusius daiktus.

Spalio 12 d. Suvalkų policija sulaikė 41 metų Lietuvos pilietį, kuris įtariamas apvogęs mažiausiai 9 automobilius. Šių mašinų šeimininkai patyrė per 28 tūkst. zlotų (maždaug 6 700 eurų) žalą.

Suvalkų policijos išplatintame pranešime skelbiama, kad įtariamasis buvo sulaikytas, kai atidarė automobilį „Hyundai“ ir bandė pasisavinti jame esančius daiktus. Vagis turėjo elektroninį prietaisą, valdantį automobilių apsaugos sistemas, todėl ir tąkart pateko į transporto priemonės vidų nesugadinęs durų spynelės.

Vagiui pateikti įtarimai, savo kaltės jis neneigia.