Netrukus paaiškėjo, kad 14-metis berniukas vienoje rytų Londono ligoninėje „kovoja už savo gyvybę” po to, kai buvo pašautas į galvą. Incidento metu berniukai sėdėjo ir švekučiavosi šalia vaikų žaidimų aikštelės, netoliese mokyklos.

Tiesa.com rašo, kad 17-metis paauglys buvo iš arti pašautas į koją.

Iš karto po susišaudymo vaikams padėti suskubo medikai iš šalimais esančios šeimos klinikos. Greitai atvykę pareigūnai bei greitoji pagalba nukentėjusiuosius išgabeno į ligoninę.

Pranešimą apie susišaudymą Moore Walk gatvėje, Forest Gate rajone policija gavo pirmadienį 15.10 val. Atvykę pareigūnai rado du sužeistus jaunuolius.

Incidentas įvyko arčiau nei šimtas metrų nuo Forest Gate bendruomenės mokyklos.

Šalimais parduotuvėje dirbantis liudininkas pasakojo, kad vos kelios minutės po susišaudymo į incidento vietą atvyko „šimtai” pareigūnų. „Mes nesupratome, kas nutiko.”, - stebėjosi ramioje gatvėje dirbantis vyras.

Kitas, savo vardo nenorėjęs atskleisti liudininkas sakė: „Jie sėdėjo netoliese žaidimų aikštelės ir švekučiavosi. Užpuolikas atėjo iš nugaros ir pradėjo šaudyti. Ką 14-metis vaikas gali padaryti tokio, kad nusipelnytų šūvio į galvą?”

Newhamo policijos vyriausiasis inspektorius Ade Adelekanas užtikrino, kad kelias dienas rajone patruliuos papildomi pareigūnai, kurie užtikrins gyventojų saugumą.