Prokuroras Andrius Kiuršinas prašė merginai skirti maksimalią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn. Teismas tokio prašymo netenkino. Dabar sprendžiama, ar skirti moteriai namų areštą ir įpareigoti gyventi atskirai nuo savo vaiko.

Papildyta 13:50 val: Teismas tenkino prokuroro prašymą skirti namų areštą moteriai.

Trečiadienio rytą, 9.10 val., policijai pranešta, kad Šakių r., Papartynų kaime motina (gim. 1996 m.) į šulinį įmetė savo 7 mėnesių kūdikį.

„Negaliu spręsti apie jos psichinę būklę – tai padarys ekspertai. Ji iš esmės pripažino padariusi šią veiką. Sako, kad gailisi to, ką padarė. Ir papasakojo aplinkybes, kaip tai padarė. Ji teigia, kad norėjo tą vaiką nužudyti, nes nenorėjo auginti. Kodėl nenorėjo? Konkrečių priežasčių nenurodė. Aš kaip suprantu, susidėjo visi motyvai – finansiniai, emociniai, medicininiai. Vienos konkrečios priežasties nėra. Šiaip, pasakė, kad nenori auginti ir viskas“, - teigė prokuroras.

Artimiausiu metu mergina bus perduota medikams, kurie įvertins jos psichinę būklę.

„Be abejo, bus siūloma skirti ekspertizę ir priklausomai nuo rezultatų žiūrėsime, kaip elgtis toliau“, - teigė A. Kiuršinas.

Teigiama, kad dieną prieš kraupų įvykį mergina išgėrė neaiškias tabletes, tačiau nusikaltimo rytą, kaip ji pati teigia, jokių medikamentų nenaudojo.

Įmetė į šulinį ir uždengė

Papartynų kaimo gyventojas Algimantas Brazaitis trečiadienio ryto, matyt, nepamirš visą gyvenimą. Į vyro namus apie 9 val. klykdama įbėgo šalia gyvenanti kaimynė.

„Nužudžiau savo vaiką – įmečiau į šulinį“, – klykė moteris.

Nieko nelaukdamas A. Brazaitis nuskubėjo prie kaimynės šulinio. Šis buvo uždengtas šiferio lakštais. Įmetusi į šulinį berniuką moteris jį dar ir uždengė.

Vyras skubiai patraukė lakštus ir išvydo vandens paviršiuje plūduriuojantį berniuką. Vandens lygis buvo pakankamai aukštas, todėl atsiklaupęs ant kelių A. Brazaits pasiekė vaiką ir jį ištraukė. Vyras nusinešė berniuką į namo vidų ir pradėjo gaivinti.

„Iš pradžių vaikas nerodė jokių gyvybės ženklų. Ėmiau gaivinti, spaudžiau krūtinę. Netrukus vaikas ėmė kosėti, iš burnos išbėgo vanduo“, - prisimena A. Brazaitis.

Kol vyras gaivino berniuką, vaiko motina iškvietė medikus. Atvykęs ekipažas motiną ir vaiką išvežė į ligoninę.

Įtarimų nekėlė

A. Brazaitis nieko blogo negalėjo pasakyti apie vienišą motiną – šeima gyveno vienkiemyje keli kilometrai nuo Šakių, augino žąsis.

„Gyveno tvarkingai, negirtavo“, - pasakoja A. Brazaitis.

Kaimynas sako nepastebėjęs, jog moteris keistai elgtųsi. Jam nekilo minčių, kad ji gali būti psichiškai nesveika.

DELFI primena, kad sausio pradžioje Lietuvą sukrėtė tragedija Saviečių kaime, Kėdainių rajone, kai tėvas įmetė savo du mažamečius vaikus į šulinį. Abu vaikai mirė.