Tai pareigūnams prisipažino pats medžiotojasVilniaus rajono apylinkės teismas paskelbė, kad medžiotojas Vytautas Tamavičius žiauriai elgėsi su gyvūnu, dėl ko jis žuvo, ir už tai skyrė 6 MGL (780 litų arba 225 eurų) baudą. Ją kaltu pripažintam vyrui leista sumokėti per šešis mėnesius.

Teisėjas Tadeušas Volkovskis nutarė, kad iš nuteisto medžiotojo netikslinga konfiskuoti lygiavamzdį medžioklinį šautuvą, tačiau buvo konfiskuota šio šautuvo vertės 400 Lt suma valstybės naudai. 

Bylos duomenimis, spalio 3-iąją, apie 16.30 val., V. Tamavičius savo gyvenamojo namo kieme, žiauriai elgėsi su gyvūnu, t. y. jis iš teisėtai turimo lygiavamzdžio šautuvo iššovė vieną kartą į šunį, ko pasėkoje šis žuvo.

V. Tamavičius pripažino kaltę dėl jam pateiktų kaltinimų ir pareigūnams nurodė, kad prie savo namų esančiame voljere laiko du šunis – vokiečių aviganį ir jagterjerą.

„Tą dieną nusivedžiau savo šunis į pievą, kad palakstytų, o grįžtant į mūsų teritoriją atbėgo nežinomas šuo, kurį mačiau pirmą kartą – jis puolė mano jegterjero veislės šunį, jie tarpusavyje susipjovė, – ikiteisminio tyrimo metu kalbėjo V. Tamavičius. – Bijojau šunis išskirti, todėl nubėgau į namus ir paėmęs savo emdžioklinį šautuvą kartą iššoviau į beveislį šunį.“

Medžiotojas sakė, kad po šūvio šuo dar buvo leisgyvis, todėl dar bandė bėgti, bet nubėgęs apie 10 metrų nukrito.

„Nušautą šunį atsinešiau prie savo automobilio, stovėjusio prie namo ir įdėjau jį į bagažinę“, – sakė kaltinamasis.

Nuplovęs kraują jis šunį nuvežė į netoli namų esantį mišką ir čia jį išmetė.

„Šuns neužkasiau, nes norėjau, kad jį suėstų lapės ar kiti miško žvėrys“, – V. Tamavičius pripažino, kad pasielgė nusikalstamai ir žinojo, jog taip elgtis negalima.

Apie tai, kad medžiotojas prie savo namų nušovė šunį, policijos pareigūnams pranešė V. Tamavičiaus kaimynai. Viena moteris sakė, kad tuo metu važiuodama pro medžiotojo namus pamatė, kaip šis „tempė nedidelį rudos spalvos šunį“.

„Šuo buvo dar gyvas, o kieme matėsi daug kraujo“, – sakė ji.

Apie tai, kas įvyko, ji grįžusi į namus papasakojo savo uošvei, kuri prisipažino taip pat girdėjusi šūvio garsą bei šuns cypimą.