Nedidelis mišrūnas Rudis nuo tilto buvo numestas, manoma, sekmadienį. Kitą dieną jį po tiltu rado praeivis. Šunelis išgyveno – šiuo metu jis gydomas Kaune esančiuose gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“.

Šis įvykis sukrėtė Lietuvą, daugybė žmonių domisi šunelio sveikata, atsirado daug norinčiųjų jį priglausti savo namuose, o Seime siūloma sugriežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais.

Įtariamojo apklausa Kauno rajono policijos komisariate tęsėsi iki pat vakaro. S. Beniukas kaltę pripažįsta ir „nuoširdžiai gailisi“.

Tyrimą kuruojanti Kauno rajono prokurorė Vitalija Gabartienė DELFI sakė, jog nuspręsta įtariamajam skirti kardomąją priemonę - registraciją policijos įstaigoje. Suėmimas jam neskiriamas todėl, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta griežčiausia bausmė - tik 1 metai laisvės atėmimo.

S. Beniukui tai jau ne pirmoji byla. Anksčiau pradėtas ir dar nebaigtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo. Toje byloje S. Beniukas yra įtariamasis, jam skirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Po apklausos Kauno rajono policijos vyresnysis tyrėjas Virginijus Kuklys DELFI sakė, jog S. Beniukas, šiuo metu gyvenantis Kaune, bet atvažiuojantis pas motiną į Seredžių, teigia norėjęs šunį nužudyti dėl to, kad jis draskydavo motinos vištas. Šuo priklauso senukui kaimynui. Beje, S. Beniukas sako, jog šuns vardas ne Rudis, o Pipiras.

Įtariamasis teigia šunį nuo tilto numetęs šeštadienį. Norėjęs įmesti į upę ir nuskandinti, tačiau gyvūnas nukrito ant kranto.