Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai keturis nelegalus sulaikė prie sienos esančio Šalčininkų rajono Kurmelionių kaimo prieigose. Gruzinai, kuriems yra nuo 22-ejų iki 33-ejų, bėgti ir priešintis nebandė. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę suteikiančių vizų.

Sulaikyme dalyvavęs tarnybinis šuo aptiko ir vietą, kurioje nelegalai atėjo iš Baltarusijos. Miškelyje Lietuvos pusėje keturkojis rado šlapius šių gruzinų drabužius, kuriuos perėję sieną jie pakeitė sausais ir švariais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinų ketvertuką pasieniečiai uždarė į areštinę.

Praėjus maždaug 3 valandoms po įvykių Kurmelionių kaimo prieigose dar trys nelegalai iš šios šalies įkliuvo kaimyninės Padvarionių užkardos pasieniečiams. Jos pareigūnai dirba tarptautiniame Medininkų kontrolės punkte. Ši gruzinų trijulė galėtų pretenduoti į kvailiausiai įkliuvusių pažeidėjų titulą.

Iš pradžių VSAT pareigūnai per vaizdo stebėjimo kameras, kurios įrengtos prie sienos netoli Medininkų punkto, pastebėjo tamsoje per apsauginę tvorą lipančius tris asmenis. Jie į Lietuvą pateko iš Baltarusijos ir smuko į čia pat augantį mišką. Į šią vietą nuskubėję Padvarionių užkardos pasieniečiai pradėjo persekioti pažeidėjus, tačiau ilgai mišku jų vaikytis neteko.

Nežinodami vietovės nelegalai nebėgo į Lietuvos gilumą, o staiga išniro prie pat Medininkų punktą juosiančios tvoros. Per perimetrą stebinčias kameras punkte dirbę pasieniečiai išvydo, kad trys vyrai per tvorą ropščiasi į pačią punkto teritoriją tiesiai jiems į rankas. Spėjama, kad pažeidėjai tiesiog nusprendė eiti į šviesos šaltinio pusę.

Pas VSAT pareigūnus patys atėję nekviesti svečiai iškart buvo sulaikyti. 25-erių, 31-erių ir 32-ejų gruzinai turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų. Šiuos užsieniečius pasieniečiai irgi uždarė į areštinę ir dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 41 nelegalą iš Gruzijos.