Penktadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai ties Šalčininkų rajono Dailidžių kaimu pastebėjo nuo sienos su Baltarusija į Lietuvos gilumą dideliu greičiu važiuojantį automobilį „Audi 100“. Jo šviesos buvo išjungtos. Vairuotojas nepakluso pasieniečių reikalavimams sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo link gretimo Emiliškių kaimo.

Pasieniečiai persekiojo „Audi 100“ maždaug 3 kilometrus, kol bėglio automobilis sustojo įstrigęs arimuose. Iš jo iššoko du asmenys ir, pasinaudoję tamsa bei netoliese esančiais tankiais krūmynais, pasišalino. „Audi 100“ buvo prikrautas dėžių su cigaretėmis.

Pasieniečių pajėgos ir kinologai su šunimis ėmė šukuoti aplinkines vietoves. Netrukus miške prie Emiliškių buvo sulaikyti šeši asmenys, kuriems yra nuo 16-os iki 27-erių. Tai - Varėnos ir Šalčininkų rajono gyventojai. Įtariama, kad jie susiję su VSAT pareigūnų sulaikyta kontrabanda.

Tęsdami paiešką vienoje Dailidžių kaimo sodyboje Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai aptiko mikroautobusą „VW Transporter“, kuriame irgi buvo sukrautos dėžės su cigaretėmis.

Iš viso mikroautobuse ir „Audi 100“ VSAT pareigūnai aptiko 30 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 74 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame pasieniečių padalinyje saugomos sulaikytos cigaretės. Sulaikytieji po apklausų paleisti jiems skyrus įvairias kardomąsias priemones.