Specialios aparatūros patyrusiems oro uosto pasieniečiams neprireikė - klastotės nustatytos plika akimi. Be to, pareigūnų pakalbinti visi trys piliečiai nesugebėjo nė žodžio pasakyti lietuviškai.

Iš Šveicarijos per Kopenhagą parskraidintas pilietis pasieniečiams pateikė 22-ejų metų zarasiškiui išduotą pasą. Nustačius, kad dokumentas suklastotas, vyras pasieniečiams iškart prisipažino esąs 21 - erių metų Rusijos pilietis, Vladimirovo miesto gyventojas.

Jis pareigūnams papasakojo apie savo nuo 1996 metų trunkančias keliones po įvairias Europos šalis ieškant ir dirbant įvairius atsitiktinius darbus. Rusiškai kalbantis vyriškis teigė, kad Vokietijoje jis pametė savo tikrąjį pasą, todėl tekę įsigyti suklastotą lietuvišką. Su juo jis nuvykęs į Šveicariją, kur buvo sulaikytas su vogtais daiktais ir išsiųstas į Lietuvą.

Iš Vokietijos išsiųsta moteris pasieniečiams pateikė 28-erių metų marijampolietės vardu išduotą pasą. Apklausos metu ji prisistatė 28-erių metų Kirgizijos piliete. Pažįstamas vyriškis esą paėmęs jos tikrąjį pasą ir davęs suklastotą lietuvišką, todėl ji pati kreipėsi į policiją ir buvo išsiųsta iš Frankfurto.

Taip pat iš Frankfurto su 27-erių metų suklastotu vilniečio pasu atskridęs rusiškai kalbantis vyras iš pradžių pasieniečiams ilgai įrodinėjo, kad pasas tikras. Po to jis pradėjo aiškinti, kad pasą rado Vokietijoje, vėliau persigalvojo ir teigė, kad pasą vis dėlto suklastojo pats. Galų gale vyriškis pareiškė daugiau informacijos apie save neteiksiąs ir visai nekalbėsiąs.

Jis, beje, turėjo ir minėto vilniečio vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą, kuriame taip pat buvo perklijuota nuotrauka. Visi piliečiai perduoti transporto policijos pareigūnams. Ketvirtadienį jie bus išsiųsti į Kopenhagą ir Frankfurtą. Visi užsieniečiai, atvykę į Lietuvą su netvarkingais ar padirbtais dokumentais, yra grąžinami į tą šalį, iš kurios atvyko.